STRAVIČNA NESREĆA U SRBIJI: Mašina u fabrici ženi SAMLELA RUKU, ISKRVARILA ZA PET MINUTA! - iKragujevac


Hronika

Valjak uhvatio rukav Svetlane M. i povukao je, ona se ugušila naočigled radnika

Svetlana M. (60) iz Loznice poginula je u pogonu fabrike „Velkom“, čiji je vlasnik, kad ju je usmrtila mašina za proizvodnju testa.


Do nesreće je došlo kad je mašina uhvatila rukav nesrećne žene i povukla je, a ona je nastradala na licu mesta.

- Tragedija se dogodila u pogonu za proizvodnju keksa, u delu za kuvanje testa. Svetlana se nalazila u hali i u jednom trenutku njen rukav se zaglavio u valjku. Sve se dogodilo munjevito, mašina je potom povukla ženu i njenu garderobu i ona se ugušila naočigled šokiranih radnika. Iako je rad pogona odmah zaustavljen, Svetlana nije davala znake života - priča sagovornik iz istrage.

U tužilaštvu kažu da je u toku istraga.

- Prema prvim saznanjima, u fabrici je došlo do povređivanja sa smrtnim ishodom. Izvršen je uviđaj, biće naložena obdukcija da se tačno utvrdi kako je došlo do nesreće, a o uzročno-posledičnoj vezi izjasniće se veštak - kazao je o ovom događaju Zoran Nestorović, v. d. javnog tužioca.

Vest o nesreći šokirala je Lozničane.

- Svetlana i njen suprug su vlasnici fabrike. O njima možemo da kažemo sve najbolje, ne samo o odnosu prema radnicima već i da su nesebično pomagali sugrađane. Svetlana je uskoro trebalo da ide u penziju - pričaju Lozničani. Njena porodica nije želela da govori za medije.

Preduzeće „Velkom“ osnovano je 1990. godine kao privatno preduzeće za proizvodnju i pakovanje praškastih i zrnastih proizvoda.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu