PORODIČNA TRAGEDIJA U SRBIJI: Tražio pare od oca, pa ga iskasapio sa 20 uboda! - iKragujevac


Hronika

U porodičnom stanu u Resavskoj ulici Radoš Ljumović (36) ubio Branimira Ljumovića (79). Posvađali se zbog novca, koji je sin verovatno tražio za drogu

RADOŠ Ljumović (36) ubio je u utorak, kako se sumnja, u porodičnom stanu u Resavskoj ulici 38 u centru Beograda, sa 15 do 20 uboda nožem oca Branimira (79), inače dugogodišnjeg sekretara Udruženja za komunalne delatnosti i savetnika u Privrednoj komori Srbije.

Ubistvu je, prema prvim nezvaničnim informacijama, prethodila svađa sina i oca, najverovatnije zbog para. Radoš je, prema kazivanju komšija, bio dugogodišnji narkoman i više puta je lečen u ustanovama za odvikavanje od droge. Međutim, uvek se vraćao starom poroku i neprekidno ucenjivao porodicu i tražio pare za narkotike.

Zločin se dogodio oko 15 časova. Nakon što je izmasakrirao oca, Radoš je otišao u susednu zgradu, u ulaz u Resavskoj 40, kod dugogodišnjeg prijatelja Andona. Navodno, kratko mu je rekao:

- Ubio sam tatu.

Andon je odmah pozvao telefonom Hitnu pomoć i policiju, a Radoš se vratio u stan.

Nedugo zatim, u Resavsku 38 stigli su policija, nadležni tužilac i Hitna pomoć. Branimiru Ljumoviću nije bilo pomoći i lekari su mogli samo da konstatuju smrt, dok je njegovoj supruzi Dragici, inače sudiji Višeg suda, kad je čula šta se dogodilo, pozlilo, pa joj je ukazana pomoć. O ubistvu su obaveštene i Radoševe dve sestre.

Komšiluk je u utorak bio šokiran svirepim ubistvom Bilija, kako su svi zvali sada pokojnog Branimira i za kojeg imaju samo reči hvale.

- Bilija i njegovu familiju poznajem od detinjstva - kaže jedan od komšija. - Otac mu se s porodicom doselio iz Crne Gore posle Drugog svetskog rata. Bili ima brata Bobana i sestru Branku. Oženjen je Dragicom i izrodili su troje dece. Za njih imam samo reči hvale, jer su zaista divni ljudi i primerna porodica. Samo im je Radoš bio problematičan.

Kako saznajemo, Radoš je u utorak u toku prepodneva šetao psa - vučjaka, sa kojim je svakodnevno sedeo u parku Manjež. Tu je provodio vreme sa prijateljima koji su, prema kazivanju komšija, takođe bili "sumnjivi". Veruju da su i oni, kao i Radoš, narkomani.

- Nikada nisam čuo da su se Bili i Dragica žalili na ćerke i sina - kaže naš sagovornik. - Međutim, svi u kraju smo znali da imaju velikih problema sa Radošem. Navodno, on se bavio dizajnom, ali ne znam da li je ikada nešto radio. Izdržavali su ga roditelji, napravili su u istoj zgradi još jedan stan, u kojem je uglavnom on obitavao. Sve su činili da mu ugode, a Radoš je kad god je mogao uzimao od njih novac za drogu. Jadni ljudi.

Uviđaj u Resavskoj 38 trajao je skoro tri sata. Nakon toga policija je iz stana izvela Radoša, koji se kada je seo u policijsko vozilo, bezbrižno ponašao i čak otvoreno provocirao i smeškao se u brojne objektive foto-reportera. Određeno mu je zadržavanje od 48 sati, posle čega će biti priveden u Više tužilaštvo na saslušanje.

TELO POSLATO NA OBDUKCIJU

PRIPADNICI MUP Srbije u utorak su posle uviđaja na informativni razgovor priveli i Radoševog prijatelja Andona, a nakon toga je iz stana u Resavskoj izneto i poslato na sudsku medicinu telo ubijenog Branimira Ljumovića. Obdukcijom će biti utvrđeno sa koliko uboda nožem je sin usmrtio oca.

USPEŠNA PORODICA

UBIJENI Branimir Ljumović bio je pre pet godina dobitnik plakete "Car Konstantin", koja mu je dodeljena zbog dugogodišnjeg uspešnog rada u privredi. Supruga Dragica dugogodišnji je sudija u Apelacionom, odnosno Višem sudu u Beogradu. Njegov brat Boban Ljumović bio je dugi niz godina visoki funkcioner u opštini Savski venac, a i sestra Branka takođe ima uspešnu karijeru.

(Novosti)  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu