DETALJI ČAČANSKE TRAGIKOMEDIJE: Umro, pa oživeo i doručkovao prženice! - iKragujevac


Hronika

Cela Srbija i region bruje o neobičnom porodičnom događaju u selu Lipnica kod Čačka, kada je Predrag Gostiljac (75) preminuo, pa oživeo.

Gostiljac (75), koji je "preminuo" 25. januara i isti dan nakon nekoliko sati oživeo, oseća se dobro i nalazi se na Internom odeljenju čačanske bolnice, gde je smešten nakon što mu je prvo ukazana pomoć u koronarnoj jedinici. Predrag jedino teško govori, odnosno ne može da priča, a o njegovom zdravlju govorila je medicinska sestra na Internom Maja Đukić.

- Jutros je dobro, doručkovao je prženice i popio čašu mleka. Pritisak mu je stabilan 140 sa 80, i jedini problem je što malo teže priča - rekla je Đukić za "Novosti".

U selu Lipnica, odakle je Predrag, još vlada neverica i sa čuđenjem se prepričava događaj od petka, kada je lekar Hitne pomoći konstatovao Predragovu smrt. Njegov sin Milan (41) i dalje je u šoku.

- Bilo je to u petak, već je pao mrak. Došao sam kući i zatekao sam oca u stolici pored šporeta, nepomičnog i ukočenog. Pozvao sam ga, ali nije reagovao. Utrčao sam u sobu i doneo vode da ga poprskam, međutim nije davao znake života. Zvao sam hitnu pomoć, koja je stigla veoma brzo. Ušao je lekar i jedna medicinska sestra i video sam da mu je doktor pogledao oči. Okrenuo se meni i rekao da je otac preminuo izjavivši mi saučešće. Ne mogu da grešim dušu bio je veoma korektan čovek, čak mi je pomogao da telo oca prenesem u sobu na krevet gde smo ga položili. Napisao mi je potvrdu o smrti, i otišli su - rekao je Milan Gostiljac.

Milan svedoči da je potom pozvao najužu familiju, naručena je i posmrtnina, a onda se, veli, pojavio kum Tomo.

- Ušao je u sobu i meni se učinilo da se ocu pomera stomak. Mislio sam da mi se pričinjava, jer sam pod stresom zbog svega, ali onda je tata pomerio i prste. To je bilo previše za mene, pa sam izleteo iz sobe, ali Tomo ga je upitao: "Kako si, Predo" i on je nerazgovetno odgovorio. Ponovo smo pozvali hitnu pomoć i pojavio se isti doktor. Ja i još jedan komšija podigli smo oca i uveli u sanitet koji ga je odvezao u bolnicu. Lekar mi ja tražio da vratim prethodni izveštaj u kome je konstatovao smrt, što sam ja i učinio.

(Alo)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu