Predstava „Što na podu spavaš” osvojila sve nagrade na kragujevačkom 18. Joakimfestu - iKragujevac


Vesti
Gran-pri „Joakim Vujić“ za najbolju predstavu u celini, jednoglasnom odlukom žirija, pripala je predstavi Što na podu spavaš, koja je rađena po istoimenom romanu Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića, u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Gradskog dramskog kazališta „Gavela“ iz Zagreba, Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala MESS.

U obrazloženju žirija se navodi da je „ova predstava je svojevrsni nastavak Mladenovićevog upornog i hrabrog neodustajanja od teme ratnih trauma ovih prostora, ali i preispitivanja, pre svega na planu forme, sopstvenog rediteljskog stila, kojim on insistira da kroz pozorišni čin, suočavanjem sa istinom žrtve, angažuje gledaoca u smeru otklona od zla koje je u jednom trenutku naših balkanskih života dalo prednost nacionalnom nad ljudskim“.
Specijalna nagrada Grada Kragujevca dodeljuje se Kokanu Mladenoviću, reditelju ove predstave, dok je Nagrada žirija publike za najbolju predstavu festivala takođe dodeljena ovoj predstavi.

U čast nagrađenih, večeras će od 20 časova, u Knjaževsko-srpskom teatru, biti odigrana predstava kragujevačkog ansambla Uobraženi bolesnik.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu