„Olympia“ iz Kragujevca ostvarila veliki uspeh na svetskom takmičenju - iKragujevac


Vesti
Za predstavnike fitnes centra „Olympia“, koji su kao deo reprezentacije Srbije na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u bodibildingu u Španiji ostvarili veoma značajne rezultate, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović organizovao je svečani prijem.


Goran Ilić, višestruki prvak Srbije i osvajač medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, vratio se iz Španije sa osvojenom srebrnom medaljom u disciplini bodibilding klasik. Ivan Banjanac je osvojio šesto mesto u gejms klasik kategoriji koja se plasira da bude na Olimpijskim igrama. Aleksandar Cvetković je u gejms klasik kategoriji ispod 175 cm, takođe jednoj od kategorija koje se plasiraju za Olimpijadu, osvojio 5. mesto, a Sandra Grujić – 12. u kategoriji bikini fitnes do 166 cm.

Naši sportisti donose medalje sa svetskih takmičenja što je pokazatelj da je Kragujevac grad sporta i da imamo vrhunske sportiste, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Osvajanjem srebrne medalje na Svetskom šampionatu u bodibildingu i fitnesu od strane Gorana Ilića, uverili smo se da imamo potencijala za vrhunske rezultate u ovom sportu.

Grad Kragujevac je bio uz fitnes centar „Olympia“ proteklih dvadeset godina. Nadamo se da ćemo i u budućnosti biti uz njih, podržavati ih i pratiti njihove rezultate. Klub „Olympia“ je na godišnjem programu klubova koje grad Kragujevac finansira i svi klubovi koji naprave ovakve sjajne rezultate uvek će naći podršku od strane Grada, poručio je Stevović.

Vratili smo se sa 75. Svetskog prvenstva, na kojem su učestvovale 102 države i preko 1800 sportista, što predstavlja rekordan broj učesnika u poslednjih nekoliko godina, kazao je Goran Ilić, međunarodni sudija i jedan od trenera u Savezu Srbije. Veoma smo zadovoljni rezultatima koje smo napravili u najjačoj konkurenciji. Članovi reprezentacije Srbije su osvojili jednu zlatnu medalju, tri srebrne, što je najbolji uspeh u istoriji, istakao je Ilić.

1-25 (3).jpg

6-14 (2).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu