OVO JE KRAGUJEVČANKA KOJA SE UTOPILA U JEZERU: Ronioci i dalje tragaju za telom - iKragujevac


Vesti

Jovana Đ. stradala u četvrtak po podne kada je upala u hladnu vodu, ronioci Žandarmerije i dalje tragaju za telom.

Jovana Đ. (21) iz Kragujevca udavila se u četvrtak po podne na Gružanskom jezeru, a ronioci Žandarmerije i dalje tragaju za njenim telom.

Tragedija se dogodila u delu jezera na starom knićanskom putu, na 30 metara od obale. Kako se saznaje, nesrećna devojka vozila se sa prijateljima u gumenom čamcu, a onda je prešla na dasku za surfovanje. Ubrzo je pala s daske u vodu i počela da se davi jer je neplivač.

Kao u horor filmu

- Bila je na izletu sa dvoje prijatelja. Mladić je pokušao da je spase, ali nije uspeo, jer je Jovana počela da davi i njega. Bila je neplivač i nepromišljeno je plutala na sredini jezera na toj dasci. Nakon što nisu uspeli da je spasu, prijatelji su se nekako dokopali obale - kaže izvor iz istrage. Momku koji je pokušao da pomogne Jovani je ukazana je medicinska pomoć i on je sa simptomima prekomernog nagutavanja vode prebačen u Urgentni centar u Kragujevcu.5522.jpgAleksandar Alempijević, koji ima vikendicu kod jezera, gledao je dramu s obale.

tragedija 4.jpg- Sve sam video. Pored te daske za surfovanje bilo je još mladih ljudi u gumenom čamcu. Na toj dasci su plutali do polovine jezera i samo su počeli da vrište. Tad sam tu devojku video poslednji put. Tu se udavila. Video sam da se neko davi, ali nisam mogao tako brzo da doplivam do njih. Sve je izgledalo stravično, kao iz horor filma. Ne mogu da verujem da nisu razmišljali šta rade - kaže Alempijević.

Ledena voda, dubina i do 35 metara

U ovo doba godine voda na Gružanskom jezeru je hladna i ne preporučuje se za kupanje.

Ovo veštačko jezero napravljeno je 1983. godine i zahvata površinu od 900 hektara, obim jezera je oko 40 kilometara, širine je od 3.000 do 2.800 metara, dužine oko 10 kilometara. Dubina je od šest do 35 metara.

Policija ispituje svedoke, a kako saznaju mediji od izvora iz istrage, svi tvrde da je reč o nesreći i da se devojka udavila. Ipak, ronioci intenzivno tragaju za njenim telom jer, kako kažu nadležni, ne postoji gotovo nikakva šansa da je isplivala. Prijatelji i porodica teško su potreseni ovim događajem.

Jovana je živela s roditeljima i starijim bratom u Paliluskoj ulici u Kragujevcu. Završila je srednju školu i nije bila zaposlena, a na Gružansko jezero je otišla kako bi uživala s prijateljima. Svi su otplovili u gumenom čamcu od obale do sredine jezera, a nastradala devojka je potom prešla na dasku za surf.

 

Izvor: SrbijaDanas/ ikragujevac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu