Detalji TRAGEDIJE na Gružanskom jezeru: ''Vikali su i zapomagali'' - iKragujevac


Vesti

Kragujevčanku J.Đ. (20), koja je juče popodne nestala ispod površine Gružanskog jezera, policija i ribolovci do sinoć nisu uspeli da pronađu.

Devojka je provodila dan na jezeru sa četvoro prijatelja, kako nezvanično saznaje Blic.

Neko vreme su se vozili gumenim čamcem. Nakon toga je J.Đ. sa drugaricom i drugom prešla na dasku za surfovanje.

Zatim su se odvojili od čamca.

Daska se i jednom momentu prevrnula. Sve troje su upali u vodu. Kako se saznaje, momak i devojka su uspeli da isplivaju. Međutim Kragujevčanka je nestala ispod vode.5522.jpgJedan mladić koji je bio na plovilu nagutao se vode i njega je Hitna pomoć prevezla do Urgentnog centra u Kragujevcu.

Ovom tragičnom događaju svedočio je Aleksandar Alempijević koji je iz svoje vikendice sa druge obale video „neki metež“ na jezeru. On je za Nova.rs ispričao da su na vodi bile dve grupe mladih ljudi, ali na priličnoj udaljenosti jedni od drugih. Prema njegovim rečima jedna grupa bila je u gumenom čamcu, a troje na dasci za surfovanje. Video je da se nešto dešava, ali nije mogao ni da nasluti da se dogodila tragedija.

Alempijević kaže da su deca iz čamca doveslala do obale na kojoj je se on nalazio i zatražila pomoć.

„Bilo ih je troje u čamcu i počeli su da mole i zapomažu ‘dave nam se drugari, pomozite‘“, priča on i dodaje da su mladi na dasci za surfovanje bili na udaljenosti od oko 500 metara od njega. Dvogledom je pregledao drugu obalu i video da su dve osobe isplivale na sigurno, ali ne i treća, pa je, kako kaže, odmah postao svestan da se dogodila velika tragedija.

Alempijević priča da je ubrzo stigla i Hitna pomoć, kao i čamci ribočuvarske službe, kojima je pokazao mesto na kome se utopila devojka.

Potraga za nastradalom J.Đ. odmah je počela, ali njeno telo još uvek nije pronađeno.

Nesreća se dogodila na mestu gde je hidroakumulacija duboka oko četiri do pet metara.

Očekuje se da danas na Gružansko jezero dođe ronilački tim Žandarmerije i pokuša da pronađe nesrećnu Kragujevčanku.

 

Izvor: Nova/Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu