Humanitarni bazar za Minju - iKragujevac


Vesti

Na platou TC Plaza, u subotu i nedelju, 28. i 29. novembra, od 12 do 17 sati uz poštovanje svih mera zaštite protiv epidemije korona virusa, održava se dvodnevni humanitarni bazar a sav prihod sakupljen od prodaje proizvoda biće uručen porodici Minje Matić. U cilju prikupljanja sredstava za njeno lečenje, organizatori koji se potpisuju kao Družina velikog srca, do sada su, u uslovima epidemije, za Minju održali oko dvadesetak bazara na različitim lokacijama u gradu. Prema rečima jednog od organizatora potrebno je još nešto više od 600 hiljada dolara da bi mala Kragujevčanka mogla da kupi svoj lek i iz borbe s teškom bolešću izašla kao pobednik.

Na štandovima ispred Plaze humani Kragujevčani mogu da kupe domaće proizvode, sitne kolače, sirupe, zimnicu, sveže voće, novogodišnju dekoraciju, sitne proizvode od drveta, nakit, igračke, knjige za decu i odrasle. Borba male Minje i njenih roditelja postala je i borba grada Kragujevca i svih Kragujevčana. Današnji bazar posetili su predstavnici Gradskog veća Miljan Bjeletić, Nenad Stanišić, Radomir Erić, Predrag Stevović, Dušan Aleksić.

Kragujevac i čitava Srbija uključili su se u akciju prikupljanja sredstava. Fondacija „Budi human“ aktivirala je sms broj 845 na 3030, organizovani su mnogobrojni bazari, onlajn aukcije, postavljene su kutije u institucijama, ustanovama, preduzećima, lokalima, poznate ličnosti upućuju apele. Dok su epidemiološke okolnosti dozvoljavale održavani su koncerti, predstave i sportske manifestacije. Kragujevački frizeri šišali su za malu Minju, a nedavno je pokrenuta i sportska humanitarna akcija kojom će ljubitelji “Radničkog“ slanjem poruka, prazne tribine SBB Hale Jezero i stadiona Čika Dača, popuniti svojim fotografijama dok se njihov tim bude borio na terenima.Bazar-za-Minju-.jpg

Bazar-za-Minju7.jpg

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu