Krizni štab zaseda tačno u podne: Ovo su mere i teme o kojima će se raspravljati - iKragujevac


Vesti

Sednica Kirznog štaba za borbu protiv korona virusa, na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija, biće održana danas u 12 sati u Palati Srbija, potvrđeno je juče za Telegraf.rs u tom telu.

Kako nam je rečeno, osim analize trenutne epidemiološke situacije, tema će biti i naši državljani koji se za praznike vraćati u Srbiju.

Iako su mediji pustili juče da će se zatvarati granice, do toga neće doći. Razmotriće se najbolja moguća opcija da se spreči dodatni unos i širenje virusa u zemlju. Članovi će pričati o tome da li će se uvesti obavezan PCR test na ulazu u zemlju, ili će im se raditi antigenski test, ili je neophodno da budu pod nadzorom koji je još u septembru uveden za povratak naših iz pojedinih zemalja u okruženju.

Pričaće se i o merama koje su prošle sedmice stupile na snagu, i da li već ima rezultata, ali i o tome da li treba dodatno pooštriti njihovu kontrolu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je sinoć prilikom obilaska nove kovid bolnice koja se gradi u Kruševcu da nam predstoji jedna od najtežih sedmica.

- Današnji brojevi su nam loši, predstoji nam jedna od najtežih sedmica, to je sigurno. Sutra zaseda i Krizni štab, nadležni će poslušati i prihvatiti sve odluke i preporuke Štaba, ali sam ih zamolio za razumevanje, jer država mora da plati i bolnice, i plate i penzije, koje želi da povećava - izjavio je sinoć predsednik Srbije.

Dodao je da će država pomoći turizmu i ugostiteljstvu, ako budemo morali da se se zatvorimo, a očigledno je, kako je rekao, da smo blizu toga.

Premijerka Ana Brnabić na pitanje da li će biti uvedene dodatne mere protiv širenja korona virusa pred novogodišnje praznike, rekla je u subotu da se svaki dan o tome razmišlja i da se podaci prate na svaka dva sata.

- Naši ljudi će da se vraćaju, pratićemo epidemiološku situaciju u svim zemljama i uvodićemo mere ako to bude potrebno. Pratimo svaki dan i razmišljamo o dodatnim novim merama - rekla je premijerka.

Pre Štaba, sastanak sa direktorima Kovid bolnica
Pre nego što bude održana sednica Kriznog štaba, takođe, u Palati Srbija, u 9.45 sati, ministar zdravlja Zlatibor Lončar održaće sastanak sa direktorima kovid bolnica.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je za 24 sata korona potvrđena kod 6.179 osoba od 15.508 testiranih.

Istovremeno je preminulo 65 pacijenata, dok uz pomoć respiratora diše 252.

Hospitalizovano 7.256 pacijenata.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu