Počinje prijem zahteva za upis dece u vrtiće - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac raspisao je Jedinstveni javni konkurs za prijem dece na celodnevni boravak u dve predškolske ustanove čiji je osnivač grad za radnu 2020/2021.

U vrtiće Predškolske ustanove “Đurđevdan“, ove godine, moći će da se upiše 309 mališana, dok je kapacitet Predškolske ustanove “Nada Naumović“ 362 dece.

Komisija će od 9. marta do 7. aprila primati zahteve i potrebnu dokumentaciju radnim danima od 9 do 14 sati i 30 minuta, u ulici Prvoslava Stojanovića 10.

Jedinstveni konkurs za prijem dece u državne vrtiće traje 30 dana i roditelji neće imati mogućnost da u toku godine van konkursa predaju dokumentaciju.

Od prošle godine postoji mogućnost podnošenja zahteva za dete koje se rodi tokom trajanja konkursa, s tim što ugovorna obaveza kreće od trenutka kada se steknu uslovi da dete krene u vrtić, odnosno kad dete navrši 6 meseci.

Komisija će najkasnije do 7. maja izvršiti bodovanje i rangiranje i utvrditi i objaviti Preliminarnu listu bodovanja i rangiranja dece i Preliminarni spisak primljene dece po predškolskim ustanovama i radnim jedinicama, vrtićima, nakon koje eventualne prigovore roditelji mogu da podnesu najkasnije 8 dana.

Zahtevi za prijem dece na celodnevni boravak mogu se preuzeti na internet stranicama grada Kragujevca, predškolskih ustanova, ili u Kancelariji.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu