OGLASILA SE UČITELJICA! OBJAVILA NA FEJSBUKU NEK CRKNU MAMINE MAZE, A ONDA SVE OBRISALA: Priznajem, bahato sam se našalila, spremna sam da snosim odgovornost! Javljaju se i roditelji koji je brane - iKragujevac


Vesti

Fejsbuk objava učiteljice Vesne Stevanović iz Osnovne škole "Karađorđe" iz Topole, u kojoj je đacima koji nisu na rekreativnoj nastavi napisala: "Nek' crknu mamine maze, koje bez razloga nisu sa nama", izaizvala je buru u javnosti.

Stevanovićeva je oglasila nakon te objave rekavši da se nepromišljeno i neukusno našalila. 

"Kada sam shvatila šta sam uradila odmah sam obrisala objavu, ali to me ne amnestira. Neko ko ima lični sukob i ko je želeo da se razračuna sa mnom, napravio je ovaj skandal u medijima. Za 32 godine radnog staža uradila sam i nešto lepo za sve generacije koje sam izvela na put",rekla je za Telegraf Vesna Stevanović. 

Kako je dodala, tom spornom rečenicom, izrazila se kolokvijalno, jer "crći se može od muke, od zavisti ili umora".

"Nisam imala malicioznu konotaciju, ne bih bila ovo što jesam, da sam maliciozna. Volim svoje učenike i oni meni vraćaju tu ljubav. Tu rečenicu sam napisala na račun dece koja nam nedostaju na ovom putovanju, čak su i pre te objave đaci koji su doputovali, rekli putem telefona deci koja nisu sa nama, da nam fale. Priznajem, bahato sam se našalila, ali sam spremna da snosim odgovornost", kaže učiteljica.

Ona je dodala i da o nezlonamernosti njene objave govore roditelji koji su grupno otišli kod direktora škole, Ivice Milivojevića, kako bi izrazili podršku učiteljici. Prema njenim rečima, javljaju joj se i stariji đaci, generacije koje je izvela iz te škole i pružaju podršku.

Direktor Osnovne škole"Karađorđe" Ivica Milivojević, rekao je da se čuo sa učiteljicom, kao i da će razgovarati o svemu detaljno nakon nedelje, kada se ona sa đacima vrati sa ekskurzije.

"Danas sam razgovarao sa pravnikom, kako bismo razmotrili koje su moguće mere i sankcije. Tu su otvorene opcije od novčane kazne, do suspenzije ili otkaza. Ništa ne opravdava njen potez i mora odgovarati za učinjeno i kako je meni rekla, svesna je činjenice da je pogrešila, nije tako mislila.Kada smo se čuli, rekla da je da je htela da se našali, da pokaže deci kako im je lepo i da treba da se socijalizuju te "mamine maze" i da se ne plaše odvajanja od roditelja", rekao je direktor škole Ivica Milivojević i dodao da je Vesna dobar pedagog, izuzetna učiteljica, ali da je reagovala nespretno.

Stevanovićeva je nakon nekoliko komentara uznemirenih roditelja, ali i poziva direktora škole Ivice Milivojevića, spornu poruku obrisala. Marijana Jevtić Simić, majka deteta kome je Stevanovićeva učiteljica, kaže da je i više nego skandalozno to što je napisala.

- Kako da me ne uvredi ta poruka? Zaista je preko svake mere to što je napisala! Ne znam da li je ostalim roditeljima u redu da učiteljica poručuje drugarima koji su ostali da "crknu". Pritom to uopšte nisu "mamine maze", a možda neko nije imao novca da pošalje dete na rekreativnu - priča ova majka.

Ona dodaje da njeno dete i još petoro mališana nije otišlo prethodnog vikenda na ovo putovanje u Vrnjačku Banju. Marijana kaže da je Stevanovićeva sliku objavila u ponedeljak, a da ju je učiteljica nakon pitanja i komentara "Ko da crkne" na ovoj mreži blokirala.

- Ići ću u školu da vidim šta će da preduzmu, a tražiću i premeštaj deteta u drugo odeljenje. Ne pada mi na pamet više da trpim ove stresove. Zaista mislim da nije adekvatno da se tako ponaša - uznemireno je ispričala ova majka za Kurir.

U moru negativnih i osuđujućih komentara, izdvojio se još jedan čija je poruka bila jasna "ne damo Vesnu".

- Izuzetan pedagog i pre svega čovek! Osoba koja decu izvodi na pravi put, koja ih uči pravim vrednostima, koja je svako dete koje uči posetila u njegovoj porodičnoj kući, ne bi li znala treba li nekom pomoć, finansijska ili pomoć bilo koje druge vrste - počeo je jedan čitalac komentar.

U istom obraćanju stoji i da probleme koje majka razmaženog deteta ima sa načinom Vesninog rada, ta majka trebalo je da reši sa njom u četiri oka, te da je cela situacija otišla predaleko.

- Da se dovodi u pitanje rad vrsnog profesora, karijera duga 30 godina i ogromna ljubav koju ona ima prema svojim učenicima, zbog jedne nepromišljene reči je stvarno previše. Za uspešnim i dobri ljudima se oduvek dizala prašina. Takav smo mi narod, cela Srbija biće na strani "povređene" majke, ne znajući način rada učiteljice Vesne. Njen rečnik ne razume svako - objasnio je onaj ko je komentarom stao u zaštitu učiteljice.

Pa je nastavio:

- Dotična majka očigledno nije razumela poruku, koja je upućena, ne deci, kao što svi vi neupuć0eni mislite, već roditeljima koji ne dozvoljavaju deci da budu deca, koji im ne dozvoljavaju da se druže sa vršnjacima i odvoje na nedelju dana od mame i tate, daleko od toga da je Vesna mislila bukvalno. Ona svojim učenicima želi samo najbolje. Istina, upotrebila je možda pregrubu reč za jednu šalu. Međutim, stvarno mislite da je ona "učiteljica iz pakla"? - postavio je pitanje.

A potom se osvrnuo na humanost Vesne Stevanović:

- Niko nije pomenuo koliko puta je skupljala novac za decu za iste te ekskurzije, niko nije pomenuo da svakodnevno donira odeću i novac Crvenom krstu, da uči dečake da poštuju devojčice, da svaki dečak kupuje drugarici iz klupe poklon za osmi mart i rođendan, da apeluje imućnima da redovno poklanjaju stare stvari deci iz odeljenja koja su siromašna, da im kupuje nove, da svako za rođendan dobije poklon od ostatka odeljenja, da Romi i deca ometena u razvoju kod nje imaju isti status kao i sva druga deca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu