GRAD KRAGUJEVAC MISLI NA ŠKOLSTVO: Za obnovu škola oko 200 miliona dinara! - iKragujevac


Vesti

Predstvima evropskih fondova, a posredstvom lokalne samouprave koja je uradila projektnu dokumentaciju, u nekoliko kragujevačkih škola počeli su obimni radovi na obnovi objekata.

Oko 200 miliona dinara je opredeljeno za te namene, a programom su obuhvaćene Politehnička škola, Druga kragujevačka gimnazija, TUŠ "Toza Dragović" i osnovne škole Treći kragujevački bataljon i Vuk Karadžić.

Politehnička škola je ovoga leta pretvorena u pravo gradilište, a 47 miliona dinara biće utrošeno na kompletnu rekonstrukciju mokrih čvorova, kišne kanalizacije, zamenu stolarije, podova, rasvete i rekonstrukciju zidova.

U TUŠ "Toza Dragović" fiskulturna sala biće potpuno rekonstruisana, u Drugoj kragujevackoj gimnaziji zamenjena stolarija, urađeni novi mokri cvorovi, podovi i renovirana fiskulturna sala, a 30 miliona dinara biće utrošeno u brojnim radovima u osnovnoj školi Treći kragujevački bataljon.

Do kraja leta, po završenom tenderu, u lokalnoj sampoupravi najavljuju radove u Osnovnoj skoli "Milutin i Dragninja Todorović" i školi u Ilićevu.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu