STRAŠNO: Poznati noćni klub u Kragujevcu diluje drogu!? - iKragujevac


Vesti

Prema zvaničnim podacima, u Srbiji se koristi oko deset različitih droga, a najzastupljenije su marihuana i heroin. Kako se intenzivno radi na suzbijanju heroina, sve su prisutnije sintetičke droge. Najviše korisnika droge ima među omladinom od 16 do 30 godina.

Sedamdesetih godina prošlog veka, kad je droga stigla u Srbiju, prodavala se i koristila uglavnom po nekim podrumima i tavanima. Danas je situacija drugačija. Školska dvorišta i noćni klubovi samo su neka od mesta gde se konzumira i prodaje droga.

Naša sugrađanka je bila neposredni očevidac perfidne trgovine drogom u jednom poznatom noćnom klubu u Kragujevcu: - Igrale smo i pile celu noć a moje drugarice su imale više keša tu noć što je sigurno primetio konobar, a koji je potpuno lakonski ponudio drogu i rekao šta god treba tu je ... Nismo uzeli ništa ali smo videli da je druga grupa devojaka potpuno normalno prihvatila ponudu konobara rekla je reporteru iKragujevca. Sugrađanka je insistirala na anonimnosti!

Po pravilu u celu priču nišu umešani svi zaposleni ali uglavnom je to raspoređeno tako da deo narko-grupe koja tu deluje bude neko iz obezbeđenja i osoblje koje deluje unutar objekta: plesačice, konobari, šankeri… 

Javna je tajna da obezbeđenje koja “čuva” noćne klubove samovoljno i nasilno preuzima posao "zaštite" gostiju u noćnim klubovima, uzimajući reket od vlasnika i uvodeći narko-dilere i, po potrebi, prostitutke u lokale.

Ovaj ugostiteljski objekat (kao i još par drugih u gradu) je već par puta zatvaran jer je osoblje "uhvaćeno" da ne izdaje fiskalne račune. Isti ugostiteljski objekat/noćni klub i dalje ne izdaje fiskalne račune ali to je trenutno i najmanji problem kada je taj noćni klub u pitanju. 

Droga u Srbiju stiže najčešće iz Turske, i to preko Kosova i Raške oblasti ( Novi Pazar, Tutin, Sjenica).

Ove grupe su organizovane i po dogovoru se ne mešaju jedni drugima u posao, a zabranjeno je upadati na tuđu teritoriju. Policija intenzivno radi na razbijanju ovih narko-grupa, međutim, bez jasnih dokaza ne može nikoga da optuži.

Članovi Udruženja građana "Sveti Sava" ponovo su u Lazarevcu zalepili oko 4.000 plakata na kome je slika čoveka za koga tvrde da je narko-diler. Pripremaju i akciju postavljanja putokaza da mesta gde se droga prodaje, jer, kažu, policija te lokacije ne zna iako ih svi Lazarevčani znaju. U policiji o tome nisu želeli da govore jer, tvrde, za to nemaju potrebnu saglasnost.

Akcija je nova, ali je cilj poznat - ukazati policiji, ali pre svega roditeljima, da M. V., kako tvrdi Udruženje "Sveti Sava", preprodaje drogu u Lazarevcu.

Da li i Kragujevac čeka osnivanje sličnog udruženja?! #stopdrogama

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu