KG: Vi ste naša zlatna deca! - iKragujevac


Sport

Srbija slavi naše košarkašice! Bez obzira na poraz Srbije u borbi za bronzanu medalju od selekcije Turske (71 : 92) na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, naše heroine su osvetlale obraz naciji.

Reporter “Alo!” je ovaj napeti duel za medalju gledao u domu porodice Jelene Milovanović, jedne od najboljih košarkašica Srbije. Mesto dešavanja: Grošnica, naselje nedaleko od Kragujevca.

Već na vratima, majka Ljubica i otac Srđan su nas dočekali u majicama s likom svoje ćerke, na koju su izuzetno ponosni. Ćaskali smo do početka meča, a onda su nas domaćini uz osmeh obavestili: “Prijatelji dragi, komšije, do poluvremena nema ko da vam skuva kafu, budite strpljivi i navijajte za Srbiju!”

Već prilikom intoniranja himne, majka Ljubica, inače bivša košarkašica Radničkog, nije mogla da sakrije emocije: “Evo naše Jece! Ajde, sunce naše, nasmej se malo, ljube te tata i mama...”

- Uf, samo da ne bude onako napeto kao protiv Italije. Nisam mogao da dišem 15 minuta. Koliko god da smo ponosni na našu decu, nije ovo dobro za zdravlje, al’ svaka im čast na svemu što su pokazale u Francuskoj. Već sutra idemo za Beograd da sačekamo Jelenu, a onda neka se odmori, nek malo iskulira, zaslužila je - govorio je na poluvremenu Srđan Milovanović.

Koliko su stigli, Jecini roditelji su nam usput objašnjavali koliko je odricanja bilo potrebno sa svih strana kako bi Srbija danas bila ponosna na izabranice Marine Maljković. Gospođa Ljubica nam priča kako je, pored napornog rada na treninzima, tajna ovog uspeha košarkašica u prijateljstvu koje vlada među saigračicama.

- Zlatna su to deca, sve ih poznajem i doživljavam kao članove porodice. Evo, Neveni Jovanović je danas rođendan. Biće dosta razloga da čestitamo svim devojkama kad se vrate. Napravićemo žurku za sve igračice ovde u Grošnici. Hvala im na svemu što su prikazale u Francuskoj - zaključuje Ljubica Milovanović.
Sinoć su u finalu igrale reprezentacije Španije i Francuske.

"Av, av, Srbija!”

Priznajemo, bila je privilegija gledati košarkaški meč između Srbije i Turske u društvu porodice Jelene Milovanović. Al‘ potpuno nas je fascinirao Badi. Reč je o kućnom ljubimcu, kuci koja je pažljivo iz fotelje gledala Jelenu i drugarice. Uz svaki aplauz kod koša, usledilo bi i oduševljeno Badijevo “av, av”!

izvor: Alo

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu