Birčević: Vratićemo se u Radnički kao "zapete puške" - iKragujevac


Sport

Mladi krilni centar Radničkog, Stefan Birčević nalazi se među izabranicima selektora Dušana Ivkovića za seniorsku reprezentaciju Srbije koja će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Sloveniji od 4. do 22. septembra ove godine.

 

- Moj san se ovako ostvaruje, ali tek sada treba da se dokažem i pokažem na pripremama. Velika je čast biti i na širem spisku, a pozicija četiri u srpskoj reprezentaciji je baš jaka. Verujem da će, ko god bude u 12 najboljih, pružiti maksimum i opravdati selektorovo poverenje, izjavio je Birčević .

Birčević je u dva takmičarska ciklusa bio univerzitetski reprezentativac, osvajač je i najsjajnijeg odličja 2011. godine.

- Univerzitetska reprezentacija je praktično B selekcija, poslednje "sito i rešeto" za ulazak u A tim. Poslednje dve godine sam proveo u tom sastavu, a eto očekuje me sada treća reprezentativna godina, ali na stepeniku više. U univerzitetskom sastavu su Dimić i Jović. Maksimalno su angažovani, kao uostalom i Miljenović u mladoj selekciji. Momci su u odličnoj fizičkoj spremi, i oni doživljavaju satisfakciju za vredan rad proteklih godinu dana u Kragujevcu. Vratićemo se u Radnički kao "zapete puške", dodao je Birčević.

izvor/foto: kkradnicki.rs

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu