Nadal odbranio titulu na Rolan Garosu, huligan s bakljom prekinuo finale! - iKragujevac


Sport

Rafael Nadal odbranio je titulu na Rolan Garosu pošto je u finalu sa 6:3, 6:2, 6:3 savladao sunarodnika Davida Ferera. Nadalu je ovo osma titula u Parizu, 12. Gren slem trofej, a posle trijumfa nad Davidom, na Rolan Garosu će imati učinak 59-1!

 

U petom gemu na teren je baš kod Nadala uleteo jedan huligan sa bakljom, ali je obezbeđenje reagovalo munjevito, i sprečilo ga je da ionako uplašenog Španca brzo primiri.

Kasnije su stigle informacije da se radi o aktivistima koji su danima pre ovog meča protestovali protiv istopolnih brakova, što je nedavno prihvaćeno u Francuskoj.

Nadal sada ima 12 Gren slem titula – nedostaju mu dve da stigne Pita Samprasa i pet da se izjednači sa Rodžerom Federerom. Logično pitanje jeste – može li Rafa to da učini?

“U životu svakog sportiste postoje usponi i padovi, ali ja sam stabilan momak. Ne letim u nebesa, ali takođe ne želim da nipodaštavam svoje uspehe. Moji pogledi na svet su normalni – 17 GS titula je mnogo daleko, čak ni ne razmišljam o tome”, izjavio je Nadal posle pobede.

izvor: b92    foto: beta

{jathumbnail off}

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu