Na krovu stadiona ''bazen'' - iKragujevac


Sport

Deo krova novog stadiona u gradu Salvador na kojem će se sledećeg meseca igrati Kup konfederacija, a sledeće godine Mundijal, se srušio usled obilne kiše.

Zvaničnici su obavestili da nije bilo povređenih, a da je oštećen krov samo u istočnom sektoru "Arene Forte Nova".

"Usled velikih padavina u Salvadoru u ponedeljak, kiša je pokidala 36 plastičnih krovnih panela koji su se srušili", navodi se u saopštenju uprave stadiona čija je izgradnja koštala 345 miliona dolara, a koji je otvoren u aprilu.

Stadion Arena Forte Nova je jedan od šest koji će biti korišćeni na predstojećem Kupu konfederacija od 14-30. juna, a koji će biti generalna proba za predstojeće Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Samo dan ranije predsednica Brazila Dilma Rousef je na radio obraćanju pohvalila okončanje radova na šest stadona istakavši uverenje da će "Brazil sijati na i van terena".

Za manje od mesec dana Brazil, Japan, Meksiko, Italija, Španija, Urugvaj, Nigerija i Tahiti će se takmičiti na Kupu konfederacija na stadionima Makarana u Rio de Žaneiru, Mane Garinča u Braziliji, Resife Areni u Resifeu, Kastelao stadionu u Fortalezi, Mineirau u Belo Horizonteu, i na pomenutom u Salvadoru.

Prvi meč na Areni Forte Nova biće odigran 20. juna između Nigerije i Urugvaja, dva dana kasnije Brazil će u velikom derbiju ugostiti Italiju, a poslednji treći meč biće duel za treće mesto 30. juna.

{youtube}363TYCqfSbw{/youtube} 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu