Muta: ''Malerozni smo ove sezone'' - iKragujevac


Sport

Posle poraza od ekipe Partizana, trener košarkaškog kluba Radnički Miroslav Muta Nikolić izjavio da nekompletni Kragujevčani nisu mogli da se suprostave domaćinu.

- Tokom cele godine, i kroz ABA ligu i u Superligi, smo menjali igrače. Povrede su nas sustigle, Ćapin je igrao pod injekcijama, a iz povrede su se vraćali Birčević i Borisov. Večeras su stvarno igrali koliko su mogli. Ipak, i da smo bili kompletni, ne bismo mogli da pobedimo Partizan. Jesmo im nezgodan protivnik, verovatno bi bar drugačije tekla utakmica. Dao sam priliku mladim igračima, da vidim šta mogu da urade u ovom trenutku.

- Malerozni smo ove sezone. Osvojili smo treće mesto na Jadranu, a nismo mogli da uđemo među četiri najbolje ekipe u domaćem prvenstvu. To je veliki neuspeh. Ali nije to ta ekipa na koju sam računao. Sada se okrećemo "planu B". Dovešćemo mlade igrače, cilj nam je da se sledeće godine vratimo u Superligu najpre, a onda i u ABA ligu, naglasio je Muta.

O uzrocima takmičarskog posrtanja Radničkog, od Fajnal fora Jadrana do petog mesta srpskog šampionata, Nikolić kaže:

- Kriv sam što smo pojačali rad za Fajnal for gde smo ciljali finale. Računali smo da smo sigurni za prva četiri mesta u Superligi. Imali smo već veliki uspeh plasmanom na F4, igrali smo dobro kroz ABA ligu, dobili smo gotovo sve ekipe, vezali onih sedam pobeda. Vodili smo se time da u jednoj utakmici možemo da pobedimo bilo koju ekipu. Dogodio nam se onakav poraz u polufinalu, meni je najteži za 21 godinu koliko sam trener.

izvor: kkradnicki.rs  foto: beta

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu