Nole: Rolan Garos prioritet u ovoj godini - iKragujevac


Sport

Najbolji teniser sveta Novak Đoković spreman je da napadne trofej na Rolan Garosu koji još uvek nije imao prilike da osvaja u svojoj karijeri i dodao da mu je skorašnja pobeda u Monte Karlu dala veliku dozu samopouzdanja.

Novak Đoković je u tekućoj sezoni osvojio tri turnira. Prvi je bio Australijan Open, potom Dubai, a nedavno je podigao trofej i u Monte Karlu. Iako je njegov najveći konkurent Rafael Nadal bio znatno uspešniji, Đoković smatra da mu je samopouzdanje na zadovoljavajućem nivou.

"Osvojio sam Australijan Open kao i Monte Karlo. To je ono što podiže moje samopouzdanje. Uspeo sam da dobijem svog najvećeg konkurenta Rafaela Nadala na ovoj podlozi. Pobeda u Monte Karlu bila je preko potrebna za mentalni naboj pred Rolan Garos" istakao je Nole.

Đokoviću samo pehar sa Rolan Garosa nedostaje da upotpunu kolekciju Gren slem trofeja, ali kaže da su pripreme izgledale kao za svaki drugi turnir.

“Kada jednom uđete u rutinu i određeni ritam života, teško to možete da promenite. Jedino što pokušavam jeste da se prilagodim situacijama, nalazim se u istom krugu ljudi već nekih pet-šest godina i mi radimo veoma mnogo i veoma ozbiljno. Ipak, svi mi maštamo o tome da osvojimo ovaj turnir i zato pokušavamo da tempiramo formu baš za Rolan Garos”.

Ukoliko dođe do titule u Francuskoj, Srbin će biti tek osmi teniser u istoriji koji je pobedio na sva četiri Gren slem turnira.

“Pa, ja imam veći motiv da osvojim trofej, nego da se svrstam u to društvo tenisera. Znam da, ukoliko pobedim, ulazim u tenisku istoriju i zbog toga sam veoma počastvovan. Ipak, ovaj turnir je sam po sebi važan, već sam govorio, a i sada ću ponoviti, osvajanje Rolan Garosa mi je najveći prioritet ove sezone”; istakao je Đoković.

foto: beta

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu