Golman Ekonomca: Nisam ničim izazvao sudiju - iKragujevac


Sport

Golman Ekonomca Miodrag Aksentijević rekao je da nije vređao niti izazvao sudiju Sašu Stefanovića koji ga je fizički napao u sredu.

 

"Nemam racionalno objašnjenje za to. Nisam ga izazivao, niti vređao verbalno. Samo sam ga pitao: "Nećeš valjda i karton da mu daš za to?" jer je Rajčević prigovorio jer su tri puta izvodili korner. On je prišao, gurnuo mi glavu u lice i udario me laktom", rekao je Aksentijević.

Stefanović se sumnjiči da je izvršio krivično delo nasilničkog ponašanja na sportskim terenima, na meču između Ekonomca i Marbo Intermeca u Kragujevcu.

"On nije sudija za Prvu ligu, nije sudija za finale plej-ofa. Ljudi su to mogli da vide u Beogradu (2:2) gde je sudio očajno, gde smo mi bili spremni da se to desi jer je takav sudija koji nikad nije sudio neko finale ili neku bitniju utakmicu. Sve bolje sudije koje su ranije sudile neka finala su odjednom izuzete. Znali smo šta možemo da očekujemo, ali nismo očekivali fizički napad. Gore smo istrpeli u Beogradu, ali niko mu ništa nije dobacio, ni u jednom trenutku nije bio vređan ili bilo šta kako ne bi dobili kartone kako bi svi mogli da igramo i u Kragujevcu. U Kragujevcu je utakmica išla tako da nije mogao da bude u centru pažnje, što je njemu izgleda bilo bitno. Igrači obe ekipe su igrali koretkno, sudija nije ni bo potreban. Pri prvom prekidu kada smo dobacili nešto on je verovatno hteo da bude u centru pažnje ali nije znao kako drugačije. To je verovatno pitanje za nekog psihologa", rekao je Aksentijević.

Sve je počelo nakon prigovora Aksentijevićevog saigrača sudiji koji je ekipi iz Beograda nekoliko puta dozvolio da ponovi izvođenje kornera.

"On je krenuo ka Rajčeviću, ja sam stao pored Bobe (Slobodan), on se uhvatio za džep, a ja sam mu rekao: 'Šta je, 'ajde sad mu i karton daj za to'. On je samo skrenuo korak, verovatno je hteo da bude neprimetno ili nešto slično, možda je želeo da izazove neku reakciju od mene. Ne znam šta je razlog za to. Nisam ga ni uvredio, niti imao fizički kontakt", objasnio je golman kragujevačkog tima.

izvor: b92   foto: ekonomac.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu