Partizan srušio Zvezdu golom u 90. minutu! - iKragujevac


Sport

Fudbaleri Partizana slavili su u 144. "večitom" derbiju pogotkom Miloša Jojića u 90. minutu iz slobodnog udarca i tako došli na korak od odbrane trofeja u Jelen Superligi.

 

Kada se za mesec i po dana Partizanova prednost na tabeli sa "+11" istopila na samo dva boda, nadanja Crvene zvezde da će posle pet titula crno-belih u nizu osvojiti titulu sa pravom su porasla. Taj san crveno-belih o trofeju je raspršen u Humskoj.

Jedini gol na meču postigao je Miloš Jojić iz slobodnog udarca u 90. minutu, uz ’pomoć’ golmana Zvezde Bajkovića.

Crno-beli na dva kola do kraja imaju pet bodova više od ’večitog’ rivala. Do kraja šampionata Partizan gostuje Smederevu i dočekuje Spartak, a Zvezda igra kod kuće sa Slobodom i gostuje Vojvodini u Novom Sadu.

Zvezda je prva došla nadomak gola, kada je Kasalica u 17. minutu pogodio prečku. Međutim, ispostavilo se da je to bila jedina prava prilika za crveno-bele na meču.

U prvom poluvremenu nismo videli naročito sadržajnu utakmicu, a Partizan je u nastavku bio superioran. Stvorili su crno-beli nekoliko šansi, čak četiri prilike promašio je Mitrović, i Lazar Marković bio je blizu gola, ali sve do završnice mreže su mirovale.

Onda je u 90. minutu Jojić izveo slobodan udarac, lopta je pogodila prečku, ali ju je Bajković u padu sproveo u sopstveni gol. Na kraju, zaslužena pobeda Partizana, kojom su crno-beli skoro sigurno obezbedili odbranu trofeja.

foto: Starsport

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu