Bitka za Jadran, Radnički vs Vojvodina! - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog i Vojvodine igraju večeras od 18.00 časova derbi 12. kola Superlige. Duel koji je Kragujevčanima poslednja nada za plasman na četvrto mesto koje vodi u Jadransku ligu.

Radnički više nema pravo na grešku. Teško da je bilo ko mogao da pretpostavi da će Šumadinci biti u takvoj situaciji tri kola pre kraja šampionata, naročito posle osvajanja trećeg mesta u ABA ligi i plasmana u Evrokup. Situaciju dodatno pogoršava činjenica da Vojvodina ima dve pobede više, ali i 15 poena prednosti iz prvog meča odigranog u dvorani „Jezero“.

Ono što Nikolićev tim u poslednje vreme prikazuje ne daje im mnogo razloga za optimizam, pogotovo, jer se Vojvodina predstavila kao sasvim solidan tim i ne dozvoljava kikseve kakve je Radnički imao u prvom delu sezone.

Uz to, trener Kragujevčana ima problema i sa povredama Birčevića i Ćapina, pa u večerašnji meč Vojvodina ulazi kao favorit.

Ipak, kapiten Kragujevčana Stefan Sinovec gaji nadu da bi njegov tim mogao da dođe do ple-ofa i plasmana u regionalno takmičenje.

– U teškoj smo situaciji, s obzirom na to da nam Vojvodina beži dve pobede. Međutim, nije sve gotovo. Dok ima teorijske šanse, borićemo se – rekao je Sinovec.

izvor: zurnal.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu