Srbin najjači čovek na svetu! [Video] - iKragujevac


Sport

http://www.ikragujevac.com/sport/7843-srbin-najjaci-covek-na-svetu-video.html

Najjači čovek na svetu zove se Rade Savić. Ovaj 29-godišnjak od 145 kilograma osvajao je više od 50 medalja, obarao je rekorde čak sedam puta, a poslednji put na seniorskom prvenstvu Srbije u Knjaževcu, kada je podigao 340 kilograma u pauerliftingu!

Po zanimanju je tehničar za biotehnologiju, a zaposlen je i kao šef obezbeđenja u jednom elitnom restoranu u Smederevu. Pre dve godine je iz benča na Svetskom prvenstvu GPC Federacije u pauerliftingu podigao 260 kilograma – osvojio dve zlatne medalje i zvanično postao najjači čovek na planeti.

- A nedavno sam dobio i sertifikat telohranitelja, privatnog detektiva i agenta obezbeđenja – rekao je Savić u opširnom intervjuu za “Novosti”.

Na početku karijere se takmičio u atletici i osvojio 30 medalja, a onda je usledio fudbal, gde se nije dugo zadržao.

{youtube}0GV4RtO7d10{/youtube}

- Igrao sam desno krilo u FK Takovo, i onda smo jednog dana otišli u teretanu. Legao sam na benč klupu i podigao teret od 145 kg! Ovim nesvakidašnjim prizorom iznenadio sam sve prisutne. Za trenere je to bilo neshvatljivo i do tada nezabeleženo – rekao je najjači čovek na planeti.

U nizu ovolikih uspeha, Rade Savić ne razmišlja da je sad gotovo sa pomeranjem granica.

- Od 20. do 25. maja u Knjaževcu je na programu Evropsko prvenstveno. Učestvovaće više od 300 takmičara, a ja najavljujem pohod na obaranje rekorda i podizanje 300 kilograma bez opreme!

Inače, Rade dnevno pojede kilogram i po mesa, a u pauzi između doručka i ručka podigne 20 tona tereta

{youtube}YxNn8iHq8K8{/youtube}
{jathumbnail off}
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu