Radnički razočarao, Zvezda slavila u hali ''Jezero'' - iKragujevac


Sport

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su Radnički u Kragujevcu u derbiju 11. kola SL čime su puleni Miroslava Nikolića ostali sa minimalnim šansama u borbi za plasman u plej-of i ABA ligu!

 

Derbi meč 11. kola Košarkaške Superlige Srbije igran je u hali "Jezero" gde je Radnički dočekao Crvenu zvezdu Telekom i pokušao da pobedom zadrži šanse da se nađe u plej-ofu i ABA ligi.

Ipak, to se nije dogodilo jer je tim Dejana Radonjića ostvario petu ovosezonsku pobedu nad Radničkim u svim takmičenjima i tako zadržao treću poziciju u ligi.

Beograđani su slavili rezultatom 72:66 (14:18, 22:15, 23:16, 13:17) i time ostavili Radničkom minimalne šanse da se naredne sezone nađe na Jadranu ali i u plej-ofu Superlige.

Najefikasniji pojedinac u redovima gostujuće ekipe bio je Demarkus Nelson sa 20 poena a dvocifren učinak imali su još Katić (16), Rakočević (12) i Subotić (11). U domaćoj ekipi Uroš Nikolić je imao 17 poena a Ćapin 13.

Nakon poraza od Crvene zvezde Telekom Radnički ostaje na petoj poziciji sa skorom 5-6 i minimalnim šansama da se domogne plej-ofa i ABA lige jer Vojvodina ima pobedu više i meč manje od Kragujevčana pa bi međusobni duel ta dva tima mogao da odluči o pitanju ko će biti četvrti na tabeli.

izvor: sportske.net

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu