Košarka: 'Biti il' ne biti' za Radnički - iKragujevac


Sport

Centralni događaj dana kad je u pitanju domaći košarkaški šampionat jeste duel u Kragujevcu, između Radničkog i Crvene zvezde. Domaći tim ima imperativ pobede kako bi zadržao realne izglede za plasman među prve četiri ekipe. 

Neočekivanom serijom poraza u prvom delu takmičenja u Superligi, kragujevački Radnički je sebe doveo u situaciju da se možda i ne izbori za mesto među četiri najbolje ekipe, iako je Nikolićevom timu to uspelo u regionalnoj, ABA ligi.

Kragujevčani se trenutno nalaze na petoj poziciji, a da sve bude gore po njih, u 11. kolu im na noge dolazi Crvena zvezda, koja je u prethodna dva duela ovih ekipa postala prava ''noćna mora'' za Radnički, obzirom da je mečeve dobijala sa ''pola koša'' u dramatičnim završnicama.

Svakako, Crvena zvezda nije ekipa za ''vađenje'' i ispravljanje propusta iz dosadašnjeg toka sezone, ali se u Kragujevcu nadaju da bi mogli da ponove igru iz duela sa Partizanom u ''Jezeru'' i ipak stignu do još jednog važnog trijumfa.

U suprotnom, a u slučaju da i Vojvodina opravda ulogu favorita protiv Konstantina, pred Radničkim bi u poslednja tri kola bila gotovo ''nemoguća misija'' za ulazak u vodeći kvartet.

izvor/foto: sportske.net

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu