Ćapin: Ključ pobede je u našim rukama - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog gostuju ekipi Mega Vizure u nedelju 12. maja od 12.30h, u desetom kolu Superlige Srbije. Prvi plejmejker Radničkog Aleksandar Ćapin rekao je da su on i saigrači iz poraza od Mega Vizure u prvom delu sezone izvukli pouke i da im pobeda ovog puta neće izmaći.

Najkorisniji igrač ABA lige priznao je da je poraz od Mege u prvom delu sezone doprineo da Kragujevčani uvide svoje greške i porade na segmentima igre koji su ih koštali poraza u prethodnom susretu sa ekipom Dejana Milojevića.

"Mega je u prvoj utakmici sa nama odigrala 'kockarski' - forsirali su zonu, sa puno prostora za nas, a to je bilo naše loše šutersko veče. Sem što smo promašivali, imali smo i slab skok u napadu. Marjanović je bio prevaga jer je pohvatao sve naše promašaje. U napadu su nabacivali loptu blizu košu, a mi se nismo dobro branili, što je Bobi koristio da se nadaje laganih poena" objašnjava Ćapin i dodaje,

"Verujem da je sve to velika pouka za nas - kako ne treba sa Megom, niti bilo kojim rivalom do kraja sezone. Ne možemo da igramo na fudbalski rezultat sa njima, niti želimo - mi smo napadačka ekipa, idemo da igramo lepu košarku, s tim da ćemo sada da budemo raznovrsniji" istakao je slovenački internacionalac.

''Moramo svi da budemo znatno hrabriji na parketu, da slobodno ulazimo i u duele i u šut. Uveren sam da je ključ pobede u našim rukama. Znamo da treba da uspostavimo svoj ritam i normalan balans u igri unutra-spolja, pa verujem da nam pobeda u desetom kolu neće izmaći, najavljuje Ćapin.

Radnički je u prvom delu sezone poražen u hali "Jezero" od Mege rezultatom 77:69 pa će gostovanje u Zemunu biti prilika da se Kragujevčani "osvete" za poraz i pokušaju da poboljšaju svoju trenutnu poziciju na tabeli.

Nikolićeva ekipa trenutno je peta na tabeli sa skorom 5-4 a do kraja šampionata ostalo je još pet utakmica.

izvor/foto: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu