Muta: Nema ''zime'' kad igramo angažovano - iKragujevac


Sport

Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić konstatovao je da je duel sa Metalcem iz Valjeva još jednom pokazao da njegov tim može da odigra odlično, i da se nada da će Radnički ovako igrati i u narednim utakmicama.

Govoreći o viđenom u duelu sa Metalcem trener Kragujevčana Miroslav Nikolić istakao je da ga jedino prva četvrtina nije zadovoljila kao i da bi bilo drugačije da Valjevci nisu bili oslabljeni neigranjem Bojana Bakića.

"Kad Radnički igra angažovano kao u drugom poluvremenu, onda nema "zime" za nas. Bilo je kao protiv Partizana jer su igrači uneli energiju i potrebnu emociju. Prvim poluvremenom nisam zadovoljan. Dok su Valjevci imali snage, oni su se borili. Metalac je bio oslabljen neigranjem Bakića, a druga bi to utakmica bila sa njim na terenu, verovatno bismo se natezali do kraja jer imaju dobru ekipu" kazao je Nikolić.

Nakon tri vezane pobede Radnički se vratio u trku za plasman u plej-of i ABA ligu a Nikolić je za poraze na startu šampionata razlog pronašao u "glavama" igrača.

"Kod nas nije pitanje neke velike forme, nema govora o nekoj krizi u igri, samo je pitanje - "glave". Kad imamo 27 asistencija, kada se igrači dodaju, kad ih ne vodi ego da sami završavaju akcije, onda Radnički igra odlično. Imali smo još i 13 osvojenih lopti, naterali ih na 18 izgubljenih, a ja se samo nadam da ćemo ovako da igramo u narednim utakmicama. Tek nas čekaju bitni mečevi da bismo se plasirali u Jadransku ligu već petu godinu za redom" istakao je trener Radničkog.

Narednu utakmicu Radnički igra protiv Mega Vizure u nedelju od 12 časova i 30 minuta.

izvor: kkradnicki.rs   foto: beta

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu