Radnički se nada "brejku" na ''Tašu'' - iKragujevac


Sport

Borba za trofej u finalnoj seriji vaterpolo šampionata Srbije nastavlja se večeras na bazenu SC "Tašmajdan". Vaterpolisti Radničkog gostuju ekipi Crvene zvezde večeras od 20 časova.

Pred treći duel dva tima rezultat u seriji je 1-1, posle dva veoma uzbudljiva duela. U prvom meču Zvezda je u Beogradu slavila sa 11:10 posle dva produžetka, dok je Radnički uzvratio sa 9:8 u Kragujevcu. Oba meča su, zanimljivo, odlučena golovima u poslednjim sekundama.

Boris Zloković ističe da će za "brejk" na "Tašmajdanu" Radnički morati da pogleda i sportska sreća za koju se valja izboriti trudom.

"Ovo su utakmice u kojima odluči potez, trenutak insipracije. To znamo i mi iz Radničkog, ali i naši protivnici, jer smo i jedni i drugi odigrali bezbroj takvih mečeva. Pre svega, odlučiće sreća. Ali, nju treba zaslužiti poštenim odnosom, borbenošću" kazao je Zloković.


Šumadinci će u odnosu na drugi susret biti jači za Damira Burića, kome je istekla kazna, ali i slabiji za Vanju Udovičića, koji ni u sredu ne može da pomogne ekipu. Ipak, pokazali su da i bez vedeta mogu da slave, tako da sa optimizmom očekuju treći duel.

“Ovaj meč može da bude i preloman, jer će ona ekipa koja pobedi stići do meč-lopte u Kragujevcu. Znamo i jedni i drugi težinu utakmice, a mislim da je veći pritisak na njima. Očekujem da će i ovaj duel biti neizvestan do poslednje sekunde, kao prva dva. Verujem da će okršaj biti pravi muški, mada nas sve zbog žestokog ritma snaga pomalo izdaje. Pokušaćemo da Zvezdu uvedemo u naš ritam i radujemo se punim tribinama, koje nas inspirišu”, naglašava uzdanica Radničkog Đorđe Filipović.

Finalna serija vaterpolo šampionata Srbije od ove godine igra se na tri pobede pa večeras neće pasti odluka o osvajaču trofeja ali će pobednik doći na korak od njega.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu