Đoković: Razmišljam samo o Madridu - iKragujevac


Sport

Prvi reket sveta Novak Đoković izjavio je da je koncentrisan isključivo na to da ostvari što bolji rezultat u Madridu i da ne želi da razmišlja dalje od toga.

"Svaki turnir doživljavam posebno, razmišljam u stilu ’jedan po jedan’, i zato ne želim da razmišljam o onome što dolazi posle Madrida. Ovde želim da doguram što je dalje moguće, a za posle ćemo videti“, rekao je Đoković i dodao da mu je zglob u dobrom stanju, te da se „popravlja svakog dana“.

U drugoj rundi Đoković će se najverovatnije sastati sa Grigorom Dimitrovom iz Bugarske.

"On je veoma talentovan teniser, igrao sam sa njime nedavno u Indijan Velsu, može da igra na visokom nivou na bilo kojoj podlozi, pa tako i na šljaci. Takođe, ovde je velika nadmorska visina, što odgovara igračima sa jakim udarcima poput njega. Pokušaću da uđem u teren što je više moguće“, rekao je Novak, koji je slobodan u prvom kolu.

Novinari su postavili i neizbežno pitanje o razlici u kvalitetu između ’velike četvorke’ i ostatka ATP tura.

"Istina je da postoji određeno rastojanje u kvalitetu između četvorice najboljih i ostalih, ali to ne znači da smemo da potcenimo bilo koga. Turniri su svaki put sve jači i ne možemo da potcenimo neke druge igrače, koji su u prošlosti dokazali da mogu da pobede nas iz samog vrha. Mislim da je ono što ’veliku četvorku’ čini najboljom jeste veliko samopouzdanje i psihička stabilnost u ključnim trenucima mečeva“, zaključio je Đoković.

izvor: b92  foto: beta

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu