Udovičić: Potrebne su nam strane sudije - iKragujevac


Sport

Trener ''drim tima'' iz srca Šumadije, Dejan Udovičić izjavio je da ne bi došlo do ovolike tenzije u meču između Radničkog i Crvene zvezde da su utakmice sudile inostrane sudije.

 

- Kao dugogodišnji trener, smatram da svako mora da ima odgovornost prema poslu koji radi. Mislim da do svega ovoga ne bi došlo ili bi se desilo mnogo ranije, pa bi se strasti još tada smirile, da je usvojen jedan pragmatičan predlog, koji je pre finalnog turnira Kupa Srbije predložen od strane tri kluba – Partizana, Vojvodine i Radničkog, da utakmice plej-ofa sude inostrane sudije. Već tada smo bili svesni da neke stvari mogu da izmaknu kontroli i pokušali smo to unapred da sprečimo, tim prelaznim rešenjem, izjavio je Udovičić.

 Udovičić takođe napominje da u zemljama u okruženju postoji praksa dovođenja stranih sudija.

- U nekim drugim zemljama takva praksa već postoji. Italijani i Hrvati razmenjuju sudije i to nikome ne smeta, čak je i tenzija spuštena na najniži mogući nivo. Time bi bilo omogućeno ono što su svi akteri isticali pre početka plej-ofa – da se vidi ko je realno najbolji. Bez obzira ko pobedi, mi ćemo čestitati jedni drugima, jer smo prijatelji i van bazena. Mislim da neprihvatanje tog predloga snosi najveće zasluge za ovo što se desilo – rekao je Udovičić.

izvor/foto: vkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu