Muta: Srušili smo Partizan, nastavljamo borbu - iKragujevac


Sport

Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić rekao je da je njegov tim ostvario veliki uspeh pobedom nad Partizanom sa 81:78. Radnički je slavio protiv Partizana drugi put ove sezone a Kragujevčanima je ovaj trijumf bio od izuzetnog značaja.

Muta je rekao da je on krivac za prethodne poraze Kragujevčana, pošto su pre utakmice sa ‘crno-belima’ njegovi izabranici izgubili četiri utakmice zaredom u domaćem takmičenju.

– Što se mene tiče za sve sam ja kriv. Spremali smo se za fajnal for ABA lige i čak smo ušli u rizik da se ne kvalifikujemo za regionalno takmičenje naredne sezone. Izgubili smo nesrećno u Laktašima, sad smo psihološki podigli ekipu i evo Partizan je pao. Odigrali smo jako dobru utakmicu, igrači su imali veliku želju i energiju i dobili veliku ekipu – rekao je posle meča Miroslav Nikolić.

Nikolić je istakao da je kod njegovih igrača bila primetna velika želja za trijumfom.

– Jako dobro smo odigrali, igrači su imali jaku želju, igrali su energično, pa su dobili ovako dobru ekipu kao što je Partizan. Ovo je veliki uspeh za nas, imamo priključak za vrh tabele, a moramo da budemo među četiri najbolje ekipe Superlige. Ova ekipa Radničkog to zaslužuje. Borimo se dalje, naglasio je Muta. 

Pohvalio je trener Radničkog i Nenada Miljenovića, koji je sjajno odmenio povređenog Aleksandra Ćapina.

– Imamo priključak za dalje. Moramo da budemo u četiri ekipe, Radnički to zaslužuje. Borićemo se dalje, iako nam se Ćapin povredio. Miljenović izuzetno igra, on je čekao priliku već duže vreme. I za njega sam kriv što ga ranije nisam forsirao, to je tačno. Opet je Ćapin igrao dobro i doveo nas do fajnal-fora. Imam dva iskusna pleja, nisam našao za maloga prostora, ali sad će igrati nema problema. On je potpisao na četiri godine.

Na kraju se Nikolić osvrnuo na loše finansijsko stanje u klubu:

– I finansijski malo grcamo, igrali su malo ljuti. Tako je kod svih ekipa, ali trudimo se. Sponzori nam kasne jedno četiri-pet meseci.

izvor: kkradnicki.rs   foto: beta

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu