Pobeda nad Partizanom imperativ - iKragujevac


Sport

Nakok četiri poraza u prethodna četiri kola košarkaši Radničkog ističu ogroman značaj utakmice protiv Partizana u sredu u hali ''Jezero''. Kapiten Radničkog Stefan Sinovec rekao je da je uveren kako njegov tim može da pobedi Partizan u derbiju sedmog kola.

Kapiten Radničkog Stefan Sinovec ističe da su u njegovoj ekipi ''svi alarmi upaljeni'', jer bi u slučaju i petog uzastopnog neuspeha Radnički ozbiljno doveo u pitanje nastup u ABA ligi naredne sezone.

''Pobedom nad prvakom ABA lige bismo napravili prednost u odnosu na naše konkurente jer su svi izgubili od Partizana. Moramo na sve načine da izborimo plasman među četiri najbolje ekipe Srbije, a time i u Jadransku ligu sledeće sezone.

Posle prvih šest kola nalazimo se u situaciji koju niko nije očekivao, ni navijači, ni mi u klubu. Nezgodan je trenutak, ali imamo iskustvo i sada kada je najteže moramo da budemo najbolji'', poručio je Sinovec.

Mladi plejmejker Nenad Miljenović takođe naglašava ogroman značaj eventualnog trijumfa nad Partizanom.

''Pobeda nad Partizanom sve prebacuje na našu stranu. Sami bismo odlučivali o svojoj sudbini do kraja ligaškog dela takmičenja. Mnogo bi nam značilo da u drugi deo prvenstva krenemo sa skorom 3-4, nešto opušteniji bismo ušli u sledeće utakmice'', izjavio je Miljenović.

Derbi sedmog kola Superlige između Radničkog i Partizana igra se u sredu u Kragujevcu s početkom od 18 časova.

izvor: kkradnicki.rs

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu