Grujin: Pokazali smo da Kragujevac zaslužuje evropsku košarku - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog imaju za čim da žale - prokockali su veliku prednost u finišu polufinala fajnal-fora ABA lige protiv Crvene zvezde. Ipak, kragujevački tim je ostvario zacrtani cilj i ušao u Evrokup, na šta je podsetio predsednik kluba Ivan Grujin.

Analizirajući sezonu koja je ostala iza Kragujevčana, prvi čovek Radničkog, Ivan Grujin, nije krio zadovoljstvo rezultatima koji su premašili zacrtane ciljeve sa početka sezone.

- Ponosan sam na momke koji su branili boje našeg kluba, bez obzira na gorčinu poraza u Laktašima. Rezultatski nismo ostvarili cilj na fajnal foru, ali smo na najlepši način reprezentovali košarku Kragujevca i Srbije. Neko je morao da pobedi od dva potpuno ravnopravna rivala u polufinalu, to su ovoga puta bili Beograđani, ali mi nismo igrali podređenu ulogu. 

- Posle onog jednako minimalnog poraza u Pioniru, još jednom smo pokazali da je Radnički klub najvišeg ranga u Srbiji, da može sasvim ravnopravno da se nosi sa beogradskim klubovima koji su godinama sinonimi srpske košarke. I ne samo to, ostaće upamćeno da je Radnički kao treći tim Jadrana u ovoj sezoni za sobom ostavio evroligaše i regionalne veličine kao što su: Partizan, Budućnost, Cedevita, Olimpija, Cibona, Zadar, Split", naveo je Grujin.

- Kao što smo kroz ABA ligu izborili Evrokup u sledećoj sezoni, tako smo sada rešeni da ostvarimo klupsku ambiciju u domaćim okvirima - želimo da se domognemo srpskog plej-ofa. U našim su redovima pravi dragulji nacionalne i regionalne košarške za koje sam uveren da će zasijati u punom sjaju tokom majskih okršaja za srpski tron, sagledao je Grujin.

izvor/foto: kkradnicki.rs

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu