Sudar titana u finalu plej-ofa - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog ukrstiće koplja, na beogradskom „Tašmajdanu“, sa ekipom Crvene zvezde u subotu od 17.00 časova u okviru prve utakmice finalne serije plej-ofa Prve A lige Srbije. Biće to pravi spektakl za sve ljubitelje vaterpola, koji će uživati u okršaju trenutno dve najbolje ekipe.

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je da će finalna serija plej-ofa protiv Radničkog iz Kragujevca biti duel dva titana, kao i da su crveno-beli blagi favorit u tim susretima zbog prednosti domaćeg terena.

"Nema prevelike filozofije, to je veliko finale. I jedan i drugi tim će da otvore karte. Biće velika borba. I tokom prvenstva ste videli veliku borbu u utakmici u Kragujevcu koja je bila bitna zbog prvog mesta na tabeli. Jesmo favoriti samo zbog toga što igramo više utakmica na domaćem terenu i pred kakavom publikom i na kom bazenu. Sve je otvoreno i biće duel dva titana", rekao je Savić.

Sa druge strane iskusni vaterpolista Radničkog, Đorđe Filipović,  istakao je da želi da osvoji još jedan trofej, ali ipak i on se slaže u oceni da je domaćin u blagoj prednosti.

“Došli smo do onoga što smo svi priželjkivali i zbog čega smo se i vratili u Srbiju, a to su trofeji. Jedan smo već osvojili, na veliko zadovoljstvo, kako igrača, tako i navijača, a napašćemo i drugi. Sigurno da će finalna serija biti teška i vrlo je moguće da će biti i dugačka, da će se igrati pet utakmica. Smatram da je Zvezda u blagoj prednosti zbog domaćeg terena.

Imaju vruć teren, dobru podršku navijača. To je sjajna stvar za srpski vaterpolo, da se napravi ambijent u kom svaki igrač želi da igra. Nadam se da će sve proteći u korektnoj atmosferi, kao što je bilo tokom cele sezone. Očekujem pravu rovovsku bitku. Mi ćemo se truditi da već u prvoj utakmici iskoristimo priliku za brejk, koji bi nam dosta značio u daljoj seriji. Daćemo sve od sebe, svi smo spremni, vredno treniramo i željno iščekujemo početak serije, naglasio je Filipović.

izvor: beta

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu