FK Radnički 1923 bez UEFA licence! - iKragujevac


Sport

Fudbalski savez Srbije saopštio je da nijedan klub nije ispunio sve uslove za evropska takmičenja sledeće sezone.

Samo Partizan je ispunio finansijske uslove UEFA.

Prijave za licencu podnelo je 10 klubova Superlige Srbije, a Komisija za licenciranje FSS je zaključila da nijedan klub nije ispunio sve neophodne kriterijume za dobijanje licence.

„Zaključeno je da su neki klubovi bili na pragu dobijanja licence, ali je i njima malo nedostajalo. Konstatovan je problem bezbednosnog aspekta vezanog za infrastrukturu stadiona, što je nedostatak koji je prisutan godinama, i sam Fudbalski savez Srbije nije u stanju da ga samostalno reši bez pomoći državnih organa“, navodi se u saopštenju FSS.

Partizan ne ispunjava infrastrukturne kriterijume koji se odnose na bezbednost stadiona, dok Crvena zvezda, pored te stavke, ne ispunjava ni uslove u oblasti finansija i personalno-administrativne kriturijume.

Najveći problemi novosadaske Vojvodine, Jagodine i OFK Beograda su finansije i infrastruktura.

Radnički 1923 iz Kragujevca, uz Sprtak, ne ispunjava nikakve uslove – finansijske, sportske, personalno-administrativne, pravne i infrastrukturne!

Klubovi imaju pravo da u roku od osam dana ulože žalbu na odluke Komisije i da u žalbenom postupku dokažu ispunjenje svih preostalih kriterijuma.

Sednica Komisije za žalbe u postupku licenciranja mora biti održana najkasnije do 25. maja, kada će biti donešene konačne odluke vezane za izdavanje licenci.

FK Radnički 1923

- Finansijski kriterijumi: nisu ispunjeni

- Sportski kriterijumi: nisu ispunjeni

- Personalno-administrativni kriterijumi: nisu ispunjeni

- Pravni kriterijumi: nisu ispunjeni

- Infrastrukturni kriterijumi: nisu ispunjeni

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu