Muta: 40 minuta nas deli od Evrolige - iKragujevac


Sport

Miroslav Muta Nikolić, trener košarkaša Radničkog, rekao je da će nijanse odlučivati u duelu sa Crvenom zvezdom u polufinalu fajnal-fora ABA lige i da njegovu ekipu deli samo 40 minuta od učešća u Evroligi.

Muta poverava kako iz njegovog ugla izgleda kada se cela sezona svede na 40 minuta. To je upravo položaj Kragujevčana koji pred sezonu nisu ni sanjali ovakav domet.

"Jednako smo motivisani i mi i oni, moguće je da opet bude meč na 'jednu loptu', kao naš poslednji. Verujem da će igrači da imaju veću koncentraciju. Očekujem da se potpuno posvete utakmici sa Zvezdom jer kad počne okršaj samo 40 minuta je do Evrolige", rekao je trener Radničkog.

On je naveo da ne želi da iznosi taktiku kojom će suprotstaviti Zvezdi, kao i da mu je najvažnije da su igrači maksimalno motivisani.

"Što smo imali izanalizirali smo iz Superlige, fokus svih nas u klubu je samo na fajnal-foru. Ideja mi je da imamo mnogo jaču odbranu i da budemo jači i u skoku, to su segmenti u kojima rival može da nas nadigra. Moramo bolje da zagrađujemo koš, da dobijamo duele u vazduhu, u tom slučaju naši igrači će biti ti koji će da nose igru", kazao je Nikolić.

 "Ako još pokažemo raspoloženje u napadu, budemo ubitačni kakvi smo bili 26 kola na Jadranu, ni priča o regionalnom prstenu nije nerealna, ali idemo korak po korak", rekao je Muta.

izvor: kkradnicki.rs   foto: beta

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu