Ćapin: Nema favorita na fajnal-foru - iKragujevac


Sport

Najbolji i najiskusniji košarkaš Radničkog iz Kragujevca, Aleksandar Ćapin, ocenio je da favorita na fajnal-foru nema i da statistički podaci sa papira ne znače ništa kada se igrači nađu na parketu.

Završni turnir ABA lige na programu je od 25. do 27. aprila u Laktašima. Prvi polufinalni meč odigraće Crvena zvezda Telekom i Radnički iz Kragujevca a statistika govori da je prednost na strani crveno-belih.

Zvezda je u tekućoj sezoni tri puta bila bolja od Radničkog, dok su Kragujevčani samo jednom slavili u "Jezeru". Pored toga, poznavaoci košarke veće šanse za plasman u finale daju Beograđanima ali se Aleksandar Ćapin ne slaže sa time.

"Uloga favorita na otvaranju ovgodišnjeg F4 ne može da se dodeli nikome. Nema tu većeg i manjeg kluba, po čemu god merili. Skroz ravnopravno ulazimo u meč, nošeni istim željama, prednosti sa papira ne prenose se na parket, pa čak ni položaj na regionalnoj tabeli. Ako deo javnosti veću prednost daje Zvezdi kao 'većem' timu, možda je to upravo prednost Radničkog da pre dođe do cilja" kazao je najkorisniji igrač ligaškog dela sezone u ABA ligi.

Plejmejker Radničkog nagoveštava čemu mogu da se nadaju sve pristalice koje će ranom zorom u četvrtak krenuti put Laktaša, kao i svi ostali koji će uz tv-prenos pratiti šta se dešava u prvoj utakmici Fajnal fora.

- Navijači mogu da očekuju da se nećemo štedeti. Pitanje sticanja prava na Evroligu i borba za titulu prvaka Jadrana je sada pitanje jedne jedine utakmice. Zvezda je od početka ciljala ovakav meč, a mi smo iz prikrajka došli u ovu poziciju i mislim da nam je u tom smislu lakši položaj. Nastojaćemo da kontrolišemo utakmicu, da stvorimo šansu za finale i ugrabimo je u tih 40 minuta koji nas čekaju. Verujem da možemo da prelomimo utakmicu u našu korist, naglasio je 'apin

izvor: kkradnicki.rs    foto: bета

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu