Odbojkaši Radničkog počeli pripreme za narednu sezonu - iKragujevac


Sport

Odbojkaški klub Radnički iz Kragujevca se već par godina nalazi na putu povratka stare slave i uspeha. Nakon par sušnih godina u minuloj, epidemijom Covid-19 uzrokovanoj, prekinutoj sezoni, Kragujevčani su izborili učešće u plej-ofu i prikazali igre koje su vratile vernu publiku u SBB dvoranu Jezero.

Klub iz srca Šumadije je postavio visoke ciljeve i za nastupajuću sezonu, a pripreme su započete pod specifičnim okolnostima uslovljenim novim talasom epidemije.
Danas smo izvršili prozivku igrača i praktično počeli sa pripremama za narednu sezonu. Na sastanku smo igračima predočili sve mere predostrožnosti koje će morati da poštuju u skladu sa epidemiološkom situacijom. Svi igrači će prve tri nedelje pripremnog perioda biti u svojevrsnoj izolaciji i biće smešteni u okviru hotela naše dvorane i na taj način ćemo ispoštovati sve propisane mere. Kompletan tim i stručni štab je jutros testiran na Covid-19 jer ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Treniraćemo u grupama od po pet igrača u dvorani, a imamo i odlične uslove za treniranje pod otvorenim nebom, istakao je sportski direktor OK Radnički Vladimir Jekić.

Uz napomenu da će bazični deo priprema trajati tri nedelje, a da dalji tok u kome je planirano odigravanje kontrolnih utakmica zavisi od zdravstvene situacije u zemlji, Jekić se osvrnuo na ciljeve kluba u nastupajućoj sezoni :

Prevashodni cilj u narednoj godini je da izborimo učešće u nekom od evropskih takmičenja, nećemo respektovati nijednog protivnika, ići ćemo svaku utakmicu na pobedu.Doveli smo kvalitetna pojačanja i uz pomoć naših navijača probaćemo da se nađemo na vrhu tabele, zaključio je Vladimir Jekić.

Podsećamo da su u redove Radničkog letos pristigli korektor Irfan Hamzagić, dizač Aleksandar Ivković kao i talentovani juniorski reprezentativac Vuk Ivanović koji pokriva poziciju primača.

  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu