Borisov: Vratićemo se na pobednički kolosek - iKragujevac


Sport

U šestom kolu Superlige Srbije domaćin košarkašima Radničkog biće užička Sloboda, a utakmica je zakazana za četvrtak od 19 časova i 30 minuta. To je poslednji susret Kragujevčana u domaćem prvenstvu pre odlaska na finalni turnir ABA lige koji se dešava od 25. do 27. aprila u Laktašima.

Situacija je takva da se duel sa Užičanima doživljava kao važniji od onoga sa Crvenom zvezdom Telekom u Laktašima a Miloš Borisov ocenio je da Slobodu nikako ne treba potceniti da se ne bi ponovile Mega Vizura i Vojvodina.

"Sloboda je već napravila veliko iznenađenje u ranijem toku Košarkaške lige Srbije, svojim igrama su zaslužili da budu superligaš. Imaju nezgodan teren za gostujuće ekipe, uvek igraju pred punim tribinama. Igrali su kao kompaktan tim tokom cele godine, isto nastupaju i sada. Iako smo doživeli poraze koje nismo smeli da dopustimo sebi, evidentno je da smo kvalitetnija ekipa od Slobode. Međutim, više ne smemo da ponavljamo kikseve" kazao je Borisov.

Ekipa Miroslava Mute Nikolića otputovala je danas na Zlatibor gde će dočekati sutrašnji duel sa Slobodom a Miloš Borisov je poručio da niko od njegovih saigrača nije pokoleban nakon vezanih poraza.

"Nismo pokolebani jer pripadamo ozbiljnom klubu koji ima svoje jasne ciljeve. Prvi smo ostvarili kroz nastupe u Jadranskoj ligi, na kraju je to bilo i iznad očekivanja. Sada sledi ostvarivanje drugog cilja - preko domaće lige obezbediti ABA ligu i u narednoj sezoni. Porazi su učinili da smo sada oprezniji nego što smo bili, a znam da imamo snage da se podignemo, da vratimo i samopouzdanje i poverenje. U sve naredne utakmice moramo da ulazimo sa većom željom, sa žarom za pobedom - to je odlika pravih profesionalaca" istakao je Borisov.

izvor: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu