Radić: Osvojićemo i šampionat Srbije - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog polako "zaboravljaju" na trijumf u Evrokupu i okreću se Partizanu, koga u sredu (19.00) dočekuju u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa. Golman ''drim tima'' Zdravko Radić je naglasio da će Kragujevčani dati sve od sebe da trijumfuju i u šampionatu Srbije.

Mada su ispunili cilj, Šumadinci ne kriju da žele da se domognu i domaće krune.

- Daćemo sve od sebe da trijumfujemo i u šampionatu Srbije – kaže golman Radničkog. 

- Igramo sve bolje i bolje, a ja sam iz utakmice u utakmicu sve sigurniji na golu. Nadam se da ćemo biti još bolji u završnici Šampionata, verujem da ćemo eliminisati crno-bele i da ćemo se za titulu boriti sa Crvenom zvezdom. U finalu znamo da ne odlučuje prednost domaćeg terena, koju imaju Beograđani, već nijanse - optimizan ne napušta Zdravka Radića.

Iskusni golman ne krije da na početku sezone nije bio pravi. Priznaje da je bio, kao i ostali igrači, veoma nesiguran.

- Dosta je toga uticalo na našu nesigurnost. Ekipa nova, neuigrana, a kasnilo se i sa isplatama zarada. Svi znamo da je u svim klubovima kriza, koja ni nas nije mogla da mimoiđe. U klubu nije bilo bajno i to je poljulalo ekipu. Srećom, počele su da se realizuju obaveze iz ugovora. Ne zaboravimo ni to da smo se slabo poznavali, tako da je trebalo da se ukomponujemo kao celina, da postanemo pravi tim. A i klub je osnovan pre godinu dana, tako da je normalno što je dosta škripalo - objašnjava Radić.

Ipak, Šumadinci su bili neumoljivi u Evrokupu. Deset utakmica - deset pobeda i trofej je stigao u Kragujevac.

- Kada se pogledaju rezultati, ispada da je bilo sve lako. A nije bilo baš tako, naročito od četvrtfinala. Morali smo da uložimo veliki trud, da uz snimke dobro izanaliziramo protivnika kako bismo ga nadigrali i bazenu. Srećom, ova ekipa je kvalitetna, spoj iskusnih i mladih i verujem da osvajanjem Evrokupa nije rekla poslednju reč - naglašava Radić.

izvor: novosti.rs  foto: N. Paraušić

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu