The New York Times: Novak, kakav patriota! - iKragujevac


Sport

Amerikanci su ostali u šoku videvši na koji je način najbolji teniser planete Novak Đoković posle povrede u meču Dejvis kupa sa Semom Kverijem uspeo da se vrati u igru i izgubi do kraja samo jedan gem, donevši svom timu odlučujući poen za polufinale.

Tek što su se privikli na činjenicu da su njihovi omiljeni blizanci, Bob i Majk Brajan kapitulirali pred, za njih, potpuno anonimnim Ilijom Bozoljcem i "nešto poznatijim" Nenadom Zimonjićem, kao grom iz vedra neba ih je dokrajčio Novak, pošto su verovali da će predati meč.
Američki novinari su se prisetili tokom tog meča sa Kverijem da je Novak u polufinalu 2011. predao duel Huanu Martinu del Potru, i ovde su se nadali da će učiniti isto.

Ipak, dogodilo se ono najgore po njih, ali oni su u svojim tekstovima ispali, blago rečeno - fer.

Tako je uticajni novinar Kristofer Kleri iz Njujork Tajmsa, glorifikujući Novakov odnos prema Srbiji i timu u Bojsiju naglasio da je "srpski teniser rizikovao još veću povredu i gubitak šanse da se bori za titulu na Rolan Garosu zbog jednog poena u Ajdahu".

"Čini se da je Dejvis kupu Novak potrebniji nego što je ovo takmičenje potrebno njemu. Već je osvojio DK 2010. kada je to iskoristio kao odskočnu dasku za osvajanje sveta 2011. godine uz tri osvojene Gren slem titule tada. Sada je rizikovao borbu za trofej Rolan Garosa kako bi Srbiju poslao u polufinale. Ili bolje rečeno, vratio je tamo gde joj je i mesto - među četiri najbolje na svetu", piše Njujork Tajms.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu