Švaba: Dobili smo preko potrebno samopouzdanje - iKragujevac


Sport

''Đavoli'' su  na gostovanju Spartaku ostvarili zlata vrednu pobedu u borbi za opstanak. Trener Kragujevčana, Dejan Đurđević Švaba naglasio je da je ovo bila pobeda kolektiva.

Kragujevčani su na sever Srbije otputovali sa gotovo skrivenom namerom da od subotičkih „plavih golubova“ otkinu bod i koliko-toliko ostvare kontinuitet igre i rezultata iz prethodnih utakmica.

Međutim, ni manje ni više doneli su ceo plen i ostvarili u ovoj sezoni prvu pobedu na gostujućem terenu.

- I pored svih mogućih muka koje su nas zadesile, verovao sam i verujem da možemo dobro da igramo i da je bilo samo pitanje trenutka kada ćemo da prekinemo crnu seriju, koja je, pored ostalog, bila i splet nesrećnih okolnosti - objašnjava Švaba.

- Bili smo pravi tim i posle teške situacije, posle brzog vođstva domaćih fudbalera. Ovo je, u pravom smislu te reči, pobeda kolektiva.

Đurđević naglašava da ne voli da ističe pojedince, ali naglašava da su povukli najiskusniji, golgeter Darko Spalević, pa Dušan Petronijević, koji još nije sasvim spreman, posle povrede, a nepotpuno oporavljen igrao je i bek Slavko Marić, koji je na Spalevićev gol dodao svoj evrogol i doneo toliko željenu pobedu svom timu. Odlično je igrao i mladi vezista iz zadnjeg reda Ivan Petrović, koji će morati da preskoči narednu utakmicu zbog žutih kartona.

- Video sam kod igrača da su dobili samopouzdanje. Ništa ne donosi samopouzdanje kao pobeda - sa zadovoljstvom konstatuje Đurđević.

izvor: novosti.rs  foto: fkradnicki.com

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu