Drim tim: Cilj ostvaren, idemo dalje! - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog, popularnog ''drim tima'' iz Kragujevca, Filip Filipović i Boris Popović, kao i pomoćni trener ekipe Dejan Jovović, bili su jednoglasni u oceni da je prvi cilj ekipe ostvaren, ali da tu nije kraj ambicijama kluba.

Vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Filip Filipović rekao je danas da je presrećan zbog osvojene titule u Kupu Evrope, ali da ekipa ne sme da se opusti, jer im predstoji plej-of u prvenstvu.

"Ostvarili smo ono što smo zacrtali kao cilj na početku sezone. Zaista smo prezadovoljni, ali ne treba da se opuštamo, jer znamo da nas čeka plej-of. Ipak, treba uživati u sjajnim momentima", rekao je Filipović.

"Izvinjavam se navijačima što naša igra možda nije bila na najvišem nivou, ali smo uspeli da pobedimo i da sa maksimalnim učinkom stignemo do trofeja. Pokazali smo zbog čega smo došli", dodao je on.

Jedan od najmlađih igrača u timu, Boris Popović, kazao je da mu je velika čast što je osvojio trofej.

"Zahvaljujem se navijačima i ističem da mi je čast što sam bio deo ovakvog tima, skupa pravih zvezda. Mi mlađi imamo prilike da stasavamo uz majstore igre, vodjeni odličnim trenerima. Imamo sve uslove da ostvarimo najveće ciljeve. Ovo je najveći uspeh u mojoj karijeri, ali već sutra počinjemo da mislimo o finalu plej-ofa", kazao je Popović.

Pomoćni trener Radničkog, Dejan Jovović, koji je sa Partizanom osvajao ovo takmičenje, rekao je da je ovo veliki uspeh za tek stvorenu ekipu.

"Osvrnuo bih se prvo na to da je ovaj tim formiran u hodu, u relativno kasnom periodu. Pojavila se mogućnost da se napravi kvalitetan tim od vanserijskih igrača, sa vrhunskim stručnim štabom i zacrtan je veliki cilj, koji je sada ostvaren. Ne znam da li se u istoriji evropskog sporta desilo da ekipa koja je formirana u septembru u jednom mladom klubu osvoji evropski trofej", zaključio je Jovović.

On je dodao da i Crvenoj zvezdi i Partizanu želi mnogo uspeha u Ligi šampiona, kao i da je ovaj trofje podiže kvalitet vaterpola u Srbiji.

 "Osvajanje trofeja ima veliku težinu i smatram da prvenstveno ljudi iz sporta razumeju koliki je ovo uspeh. Moja želja je da ovaj trofej bude samo početak i želim Partizanu i Zvezdi da se najpre plasiraju na završni turnir, a potom da neko od njih i osvoji Ligu šampiona. Želim i da se uspesi reprezentacije nastave i nadam se da je ovo samo početak i da ćemo u narednim godinama imati izuzetno kvalitetno prvenstvo", kazao je Jovović.

izvor/foto: beta

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu