Muta: Nisam mogao da probudim ekipu! - iKragujevac


Sport

Posle poraza košarkaša Radničkog od ekipe Mega Vizure u Kragujevcu sa 77: 69, trener Kragujevčana Miroslav Muta Nikolić izjavio da je ovo bila utakmica u kojoj Radnički nije smeo da izgubi, ali to se desilo jer su se igrači nonšalantno ponašali.

- Sve mi je nelogično večeras. Po većini statističkih parametara smo bili bolji, ali je realizacija za tri poena za svaku kritiku. Samo smo šutirali trojke, nismo radili ono što smo se dogovarali. Na treninzima i sastancima sam govorio da se radi o jednom jako talentovanoj ekipi, ali očigledno nisam mogao da probudim ekipu, izjavio je Muta i dodao: 

- Šut za tri poena nas je odvukao u kontra-ritam, a bez desetak trojki na domaćem terenu ne možemo nikoga da pobedimo. Mega je ekipa koja provocira šut za tri poena, a ja sam govorio igračima da šutiraju rezonski, kad su sami, da odigramo šematski. Večeras nam nije išao šut, uglavnom su bili sami iza linije za tri poena, ali nisu pogađali, iako su svi od reda iskusni, počev od Ćapina. Moramo da se podignemo na treninzima i da izvučemo pouke iz ovog poraza.

izvor: kkradnicki.rs      foto: beta

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu