Radničkom skinut skalp u hali ''Jezero'' - iKragujevac


Sport

Košarkaši Mega Vizure napravili su iznenađenje u trećem kolu Superlige Srbije, pošto su pobedili Radnički u Kragujevcu sa 77:69.

Radnički iz Kragujevca opekao se na svom terenu protiv sjajne Mega Vizure koja je dokazala da ima kvalitet za plasman u ABA ligu što joj je i cilj u tekućoj sezoni.

Ekipa Dejana Milojevića slavila je rezultatom 77:69 (22:24, 18:10, 23:20, 14:15) i to više nego zasluženo pošto je u "Jezeru" vodila od druge četvrtine pa sve do kraja utakmice.

Najefikasniji kod Radničkog bio je Uroš Nikolić sa 17 poena (6-12 iz igre, 5sk), Teriko Vajt ubacio je 16 poena (7-12 iz igre), a Aleksandar Ćapin 10 (5-15 iz igre, po 4sk. i ast). Dobar je bio Birčević sa 9 poena i 11 skokova.

Radnički je poznat kao šuterska ekipa, ali sada ih šut ni najmanje nije išao – domaći jednostavno nisu imali odgovor na pokretljivu zonsku odbranu protivnika sa Marjanovićem na čelu.

Kragujevčani su za tri poena šutirali užasnih 2-28, a ’prednjačili’ su Ćapin sa 0-8 i Danilo Mijatović sa 0-6.

Ovo je Radničkom bio tek drugi poraz u hali "Jezero" u svim takmićenjima još od oktobra meseca ali i opomena pred nastavak sezone i gostovanje Crvenoj zvezdi Telekom.

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu