Novi šampion Kragujevca u šahu- Dušan Jovanović - iKragujevac


Sport

Na juče završenom prvenstvu Kragujevca u šahu, FIDE majstor Dušan Jovanović zauzeo je prvo mesto, igrač šahovskog kluba "Stanovo". Drugo mesto zauzeo je Zlatanović Boroljub iz šahovskog kluba "Vodovod", a treće mesto pripalo je Nenadu Paniću iz šahovskog kluba "Stanovo".

Turnir je održan od 21.marta do 1.aprila u konferencijskoj sali JKP Vodovod-a. Novi šampion je briljantno došao do trona, bez izgubljene partije. LINK.

Zanimljivo je da su od prva tri mesta, prvo i treće zauzeli šahisti iz šahovskog kluba "Stanovo", koji ima skroman godišnji budžet od oko 90 000 dinara. Oni su se našli ispred šahista "Vodovoda" i "Radničkog" koji imaju višestruko veći budžet. Postavlja se pitanje dokle će pojedini klubovi da se finansijski favorizuju u odnosu na amaterske koji se nalaze na sportskoj margini. Posebno ako se uzme u obzir da u većini kragujevačkih sportskih klubova nema Kragujevčana.

Biografija šampiona Dušana Jovanovića:  Rođen je 1982. u Kragujevcu. Književnik je i video umetnik. Igrao je u više šahovskih klubova u Srbiji. Svojevremeno je bio kadetski i omladinski prvak centralne Srbije i prvak regiona u ubrzanom tempu. Trenutno ima titulu FIDE majstora.

Za portal ikragujevac novi šampion  je izjavio: "Šah kao nekomercijalni sport ne pruža materijalne mogućnosti kao ostali sportovi, i zbog toga nemam profesionalnih ambicija u ovom sportu".

Pobeda šampiona među ljubiteljima šaha u Kragujevcu,doživljava se kao svojevrsna pobeda entuzijazma nad novcem LINK .

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu