Prvenstvo u Kragujevcu: ''Sramota, kradu od naše dece'' - iKragujevac


Sport

U Kragujevcu je danas počelo Balkansko prvenstvo u karateu, međutim senku na ovaj događaj bacile su optužbe razočaranih roditelja koji kažu da im iz Karate federacije Srbije traže da sami plate smeštaj, da sami kupe trenerke i da na kraju uplate fantomsku kotizaciju u iznosu od 6.000 dinara.

- Nečuveno je da se plaća kotizacija za nastup u reprezentaciji, pa nije to neko privatno takmičenje, već se nastupa pod zastavom Srbije. Dalje, zamislite da Karate federacija Srbije traži od nas roditelja da sami kupimo deci trenerke koje koštaju 4.000 dinara - rekao je  jedan od roditelja, koji je želeo da ostane anoniman kako njegovo dete ne bi imalo problema zbog ovog istupa i nastavio:

 - Prvenstvo se održava u Kragujevcu, a KF Srbije je prvobitno smeštaj našao u Čačku. Pa to je preko 50 kilometara udaljenosti od mesta događaja. Zatim, za smeštaj nam je traženo ukupno 17.000 dinara, a kada smo proverili koliko košta noćenje sa doručkom i večerom u tom hotelu, rekli su nam da se radi o svoti od 25 evra. Neko mora da stane tim ljudima na put i prekine njihovu bahatost - završava roditelj.

Sa druge strane predsednik KFS-a Slavoljub Piper  bio je šokiran takvim tvrdnjama.

- Nijedan predstavnik Karate federacije Srbije nikad nije tražio nijedan dinar od roditelja. Da li klubovi zloupotrebljavaju roditelje, ja to ne znam, ali mogu da vam kažem da KFS nikada nije prodao nijednu trenerku. Čak i kada smo saznali da proizvođač trenerki ima trenerke u slobodnoj prodaji, mi smo poslali zvaničan dopis da se povuku iz prodaje jer se reprezentativna trenerka zaslužuje, a ne kupuje.

Što se tiče smeštaja, kapaciteti u Kragujevcu su samo 400 mesta, pa smo mnoge inostrane selekcije morali da smestimo u Jagodinu, Vrnjačku Banju... Ja sam predložio da okupimo naše reprezentativce u Čačku, ali kada smo videli da je to preskupa opcija, odustali smo od toga, pa zato naši karatisti dolaze tu na dan takmičenja.

Te roditelje treba da je sram, a mogu da kažem da ih prepoznajem i znam o kome se radi. To što rade samo šteti deci. Taj roditelj koji  je sve to rekao treba javno da kaže ko mu je tražio novac. Ovo je istina, sve ostalo su nebuloze i neistina i tome nema mesta ovde - rekao je Piper.

izvor: alo.rs    foto:beta

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu