Vuksanović: Idemo korak po korak - iKragujevac


Sport

U prvom kolu Superlige Srbije kragujevački Radnički gostuje niškom Konstantinu, debitantu u najvišem rangu domaće košarke. Susret je zakazan za subotu 30. mart od 20 časova u hali Čair.

Kakvu košarku igraju Nišlije ove sezone, analizira Vladimir Vuksanović, krilni centar Radničkog.

- Niš je ekipa koja se najranije okupila pred tekuće prvenstvo tako da su, što zbog tog kontinuiteta u radu, što zbog iskustva, a i kvaliteta trenera koji je do skora radio sa njima, bili najdisciplinovanija ekipa Prve lige. Igraju jako, nesebično, lopta im se odlično "kreće". Odlika im je da igraju timski, istakao je Vuksanović.

Kakav pristup je nužan da se ne dopusti iznenađenje u Čairu i da Jadranac iz Šumadije upiše "već sigurne" poene, predočava Vuksanović:

- U zgusnutom rasporedu Superlige prosto je glupo potceniti bilo koga. Ujednačenost kvaliteta rivala u ABA ligi poprilično je doprinela da Radnički ima ispravan odnos prema svakom suparniku iz kola u kolo. Jedino identičan pristup vodi do najviših ciljeva u Superligi Srbije. Siguran sam da ne dolazi u obzir ništa sem jakog ulaska u ovu premijernu utakmicu.

- Sigurno da ekipa koja je treća u Jadranskoj Ligi ima veliki potencijal, ali rekoh već da ne bi valjalo da ikoga potcenjujemo. Svi su se pojačali i imaju po par kvalitetnih igrača više u rotaciji. Zato je bolje da kroz Superligu idemo korak po korak, za početak da obezbedimo jedno od prva tri mesta. E, onda u plej-ofu kreće prava košarkaška zabava.

izvor: kkradnicki.rs   foto:beta 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu