Vaterpolisti Radničkog favoriti u Italiji - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog, popularni ''drim tim'' iz Kragujevca, u sredu igraju prvu od dve istorijske utakmice za ovaj klub, u finalu Kupa Evrope protiv Florencije. Kragujevčani očekuju da će uspeti već u prvom duelu da steknu prednost pred revanš.

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca u sredu od 20 sati igraju u Italiji protiv Florencije prvu utakmicu finala Kupa Evrope.

Kapiten Radničkog Vanja Udovičić rekao je da će njegova ekipa ići na pobedu i da je osvajanje Kupa Evrope bio glavni cilj kluba pre početka sezone.

"Idemo na pobedu. Mislim da će se sve rešiti u drugoj, ali je i prva utakmica veoma bitna. Velika je čast biti finalista jednog evropskog takmičenja i svakako će biti još veća čast ukoliko ga osvojimo", rekao je on.

"Oni su nama dodelili ulogu favorita i to nosi neku vrstu pozitivnog pritiska koji mi nosimo na pravi način. Velika je stvar što jedan klub van Beograda učestvuje u finalu jednog ovakvog takmičenja", dodao je Udovičić.

Udovičić je rekao da Florencija igra u specifičnom plivalištu.

"Bazen u Firenci je specifičan jer je visoka temepratura vode i vazduha u objektu. Plafon je izuzetno nizak i to nam stvara osećaj klaustrofobije. Izuzetno atipična hala, bazirana za rekreativno bavljenje sportom", rekao je on.

izvor: vkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu