Muta: ''Dovodimo Evropu u Kragujevac'' - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog ostvarili su najbitniju pobedu u sezoni, kao gosti su porazili Split, čime su ostvarili klupsku ambiciju - obezbedili mesto u evropskim takmičenjima za narednu sezonu. Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić ne krije zadovoljstvo posle ostvarenog cilja.

„Izvesno je sada da smo najmanje peti na tabeli i time smo ostvarili klupsku ambiciju - dovodimo Evropu naredne sezone u Kragujevac, naglašava Muta.

„Smatram da time ispunjavamo ono što smo govorili od kad se igra Jadranska liga u Šumadiji. Klub sazreva iz godine u godinu, sada dolazi na red da se u novoj sezoni oprobamo i u Evropi. Ostajemo na zemlji i dalje, iako ovo jeste veliki rezultat. Zadovoljnim me čini to što ćemo imati šansu da igramo u Evropi nakon zasluga na terenu, neće to biti "preko reda" na tabeli, kao što se desilo na Jadranu prošle godine.“, rekao je Nikolić.

Trener Radničkog želi da njegov tim nastavi u istom ritmu.

„U poslednjem kolu sledi nam prvi put nadmetanje za prestiž u Jadranskoj ligi, pobeda nad Zvezdom garantuje nam Fajnal for. To nismo planirali pre sezone, ali nećemo ni ispuštati takvu priliku."

"Ostaje kalkulacija šta će biti u susretu Zvezda-Budućnost, ali mene zanima pobeda pred Kragujevčanima, da sačuvamo nepobedivost koja traje još od oktobra prošle godine. Ova generacija je iznedrila dobru ekipu, u poslednjih 40 minuta potrudićemo se da ostvarimo maksimum sezone jer to, pre svega, zaslužuju naši igrači.“, istakao je trener Radničkog.

izvor: kkradnicki.rs  foto: beta

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu